BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte wildzwijnfilet - winter cursus Reitse Spanninga 2014

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
12.252


Dit recept is gebaseerd op het recept van de winter Weber Grill Academy van Reitse Spanninga.

Ingredi?nten:

1 Wildzwijnfilet
Colorozo zout 0,6 %
Suiker



Maak de wildzwijnfilet schoon



Weeg de schoongemaakte filets en bestrooi per kilo vlees met 50 gram colorozo zout 0,6% en 5 gram suiker



Laat dit nu twee dagen, onder wat druk pekelen in de koelkast.



Na twee dagen goed afspoelen onder koud water, droogdeppen en minimaal twaalf uur laten drogen in de koelkast



Hierna 8 uur roken met de cold smoke generator, ik heb hickory gebruikt.



Daarna even aan laten vriezen en op de dunste stand snijden



Leker met een salade van half witlof, julienne gesneden en half julienne gesneden grany Smith even aanmaken met wat dressing van Ultsje, heerlijk.

Lekker Ite.
 

structor

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.716
O Frits dit ziet er zo goed uit. De belangrijkste vraag is waar haal je wild zwijn filet?
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
12.252
Emiel, wildzwijnfilet koop je bij de poelier, bij de Hanos ligt het ook.
 

structor

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.716
Frits zei:
Emiel, wildzwijnfilet koop je bij de poelier, bij de Hanos ligt het ook.
Thanks Frits

(alhoewel ik (met mijn levendige fantasie) je al even ingebeeld had als Obelix met een paar zwijnen op zijn rug )
 

Miki

Stoker
Berichten
280
Dat ziet er mooi uit. Hoe smaakte het? Een tijdje geleden heb ik iets vergelijkbaars gemaakt met eendenborst. Nu vraag ik mij
af wat er zou gebeuren als je het nog verder zou laten rijpen. Bij de eendenborst werd de smaak tot een dag of tien
steeds ronder.
 

Klaske68

Vuurmaker
 
Berichten
91
Die rook ik ook wel eens koud op mijn eigen manier heerlijk.

Eind resultaat na drie dagen koud gerookt.
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.498
Prachtige reportage Frits  B-)
Heel mooi gemaakt.

Mac
 

BertM

Gemarineerd
 
 
Berichten
2.082
Leuk... gaan we eens doen

maar 50gram Colorozo per kilo ? is dat niet wat teveel?
 

Jorte

Pitmaster
 
 
Berichten
949
Lekker! Snel kijken of ze nog een stuk hebben op de markt (Albert Cuyp).
 
Bovenaan Onderaan