BasBQ
Beef en Steak

koud gerookte kip

Guus

Tondelzoeker
Berichten
20
Heerlijk koud gerookte kip.
Eerst kip verwarmen in twee liter water met 150 gram zout en 125 gram bruine basterd suiker. Peper, provincaalse kruiden en laurier naar gevoel toevoegen. Langzaam verwarmen tot kerntemperatuur 72 graden is. Laten drogen in de rookton (gelijk al beetje roken). Daarna nog 8 uur met de CSG. Eet smakelijk..


 
Hoi Guus.
Even een vraagje want ik vat hem nog niet helemaal.
Je warmt de kip eerst op in twee liter water met kruiden. Ook in je oven?
Ga je daar mee door tot je de kerntemperatuur van 72 graden bereikt hebt?
Dus eigenlijk stooft, of haal je hem tijdig uit het vocht en rook je hem verder af tot de kerntemperatuur bereikt is?

Grts,  Hans.
 
Hoi Hans,
Nee kip gaat gewoon in de "brine" in de pan op het gas in de keuken. Water niet laten koken maar op ongeveer 80 graden houden ivm uitdrogen van de kip. Dit totdat de kerntemperatuur 72 graden is. De kip is nu gaar, voor de smaak en houdbaarheid daarna afroken in de rookton.
 
Guus zei:
Hoi Hans,
Nee kip gaat gewoon in de "brine" in de pan op het gas in de keuken. Water niet laten koken maar op ongeveer 80 graden houden ivm uitdrogen van de kip. Dit totdat de kerntemperatuur 72 graden is. De kip is nu gaar, voor de smaak en houdbaarheid daarna afroken in de rookton.


O.K. , nu snap ik het.
Dank voor je uitleg.

Grts,  Hans.
 
Terug
Bovenaan Onderaan