BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte heilbot

 
 

Roland78

Stoker
Berichten
302
Wil binnenkort graag eens mijn CSG uitproberen met een stuk koud gerookte heilbot
Nu zal het wel aan mij liggen,maar alles wat ik kan vinden aan recepten word er gebruik gemaakt van "kant&klare" koud gerookte heilbot.. :-/
En dit is nu juist hetgeen wat ik zelf wil gaan doen ipv het zo kopen.
Het enige wat ik heb gelezen dat het iets minder lang moet roken dan bijv. zalm,maar moet dit dan ook met huid,en welk rookhout/mot zou ik hiervoor moeten gebruiken?
Alle tips/recepten zijn welkom  :)
 
De marinade die ik altijd gebruik en geleerd heb tijdens mijn periode in sterre restaurants.

1 kg zout grof zee zout
250 Gr. bruine basterd suiker.

De vis hier in 12 uur marineren als de zijde net zo dit ik als de zalm.

Hierna afspoelen en droog deppen.

Bij het roken op letten de de temperatuur niet boven de 50c uitkomt anders wordt de vis gaar.
Met de tijd moet je even spelen ik zou zeker beginnen met 1.5 uur.
 
Heilbot heb ik nog niet koud gerookt maar zalm wel. Als basis kan je neem ik aan dezelfde lijnen volgen, hoewel je uiteraard naar verhouding van het formaat vis de boel moet aanpassen.

Zie hier mijn draadje over de koud gerookte zalm:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2902

De temperaturen worden gunstiger voor koud roken, de zalm is weer in de aanbieding bij de Sligro, dus ik denk dat ik ook weer heel snel mijn CSG ga gebruiken :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan