BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte Beekridder op z'n Haags

Stevenstefke

Sprokkelaar
Berichten
37
We zagen deze Haagse meneer zo genieten van zijn koud gerookte zalm dat we het ook moesten proberen.
https://www.youtube.com/watch?v=FKYdg8ir578
Maar dan met Beekridder ( een trekzalm uit IJsland Bij van Dil vandaan uit Akersloot )
Eerst maar pekelen!
a6d6bf779dfc493f5190cf40ee8a2057.jpg

4b328d7bd74308a6c6713f575ff918d4.jpg

Nu in de koeling tot morgen middag ergens!

Vervolg komt :)
 
ziet er nu al prachtig uit
 
Mooie recept. Ziet er erg lekker uit met de verse kruiden. Ben benieuwd naar het eind resultaat. Succes


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Lekker
 
Mooie lekkere video van You Tube.
Succes met je zalmen, benieuwd naar het resultaat. (met foto's natuurlijk. :) )
Ga het zeker ook eens maken.
 
ben benieuwd. ik blijf kijken!
 
Even een update,
Na 22 uur pekelen hebben we de filets afgespoeld en op de BBQ te drogen gelegd.
Het mosterdzaad zat hardnekkig vast dus maar laten zitten hier en daar.
Had gehoopt dat ze vanmorgen al droog genoeg waren maar dat viel tegen, heb de deksel nu op een kier gezet zodat er meer lucht door gaat.
Misschien morgen roken!
54a89b64e5531f5d1f0fd308ae3585d3.jpg
 
Na 2 dagen drogen begonnen met het roken in het eitje.
Om 7 uur 's avonds begonnen en de temperatuur meting is om 9 uur, om half elf deed ie het nog perfect als foto 3
De volgende ochtend om half 7 was het al helemaal afgekoeld.

7dc9b57bd72bd48bb20628037b53d5e3.png

76155a0ba77c9963fde9851aa228d27f.png

827373cb842f947cc55045bdd981ed44.jpg

6a1828abc1de3f72fd2a04ef50e944a8.png
 
Na een dagje in de koeling om te rusten was het tijd de filets te snijden.
De smaakt was sommige stukjes te zout maar over de band genomen erg fijn, de nasmaak is hemels.
We hebben nu van de 1.2 KG filets zo'n 600 gram gesneden koud gerookte beekridder over.
Morgen is de WestVleteren 10  proeverij in mijn achtertuin en we beginnen met een trio van dit spul en stomen daarna door naar spliffs hamburgertjes met een imitatie big mac saus.
De voorbereidingen waren al een mooi avontuur.
0e3803780b9693d88e87767fb2ecc18f.png
 
Terug
Bovenaan Onderaan