BasBQ
Beef en Steak

koud gerookt buikspek.

 
 

mike visser

Vuurmaker
Berichten
80
ik heb hier op het forum al meerdere recepten met buikspek gezien, alleen worden deze allemaal warm gerookt .....

ik heb een stuk buikspek liggen , waar ik lekker doorgerookt spek van wil maken, de zogezegde gerookte spekblokjes voor bv sla met spekkies enzo .

nu heb ik het idee dat het warm gerookte spek hier  op de foto's idd echt gegaard lijkt, en deze indruk heb ik bij de blokjes uit de winkel niet .

moet ik het spek nu warm of koud roken? en indien koud roken, hoelang ?



 
Ik gebruik het "standaard" bacon recept. Na het warm roken tot een kern van 65 graden, goed af laten koelen, aanvriezen en snijden in plakken, reepjes en dobbelsteentjes.
 
thx allebei, ik had het buikspek al gepekeld, heeft nu 8 dagen gelegen plus een dag gedroogd, bbq staat op dit moment op te warmen, ik ga er zo aan beginnen  :D
 
Succes. Heb net 2 plakken buikspek gehaald dus ben benieuwd naar het resultaat!
 
Terug
Bovenaan Onderaan