BasBQ
Beef en Steak

Koreaanse Pulled Pork

Lennart_Diegast

Kooltjesharker
 
Berichten
187
Sinds vandaag nieuw op het forum en hierbij mijn eerste post qua bereiding.

Na het bekijken van het instructie filmpje van Dennis op youtube besloten deze ook een keer te gaan maken.
Zelf al meerdere keren de "standaard" pulled pork gemaakt, maar aangezien ik fan van de Aziatische keuken ben, besloten voor deze te gaan.

Een stuk van 2 kg procureur bij de Sligro gehaald en vervolgens naar de Oriental om de Oosterse producten op de kop te tikken.
Dat is altijd even zoeken in die toko, maar het is mij gelukt.

20221015_173050.jpg

De dag van tevoren eerst de procureur in de Gochujang gezet om lekker in te laten trekken. In de folie en de koelkast in.

Volgende dag mijn kamado joe junior ( het past altijd net..) vroeg aangestoken en de procureur 5uur op 120 graden.
In de tussentijd de sauzen gaan maken.

20221016_123646 (2).jpg

Kimchi mayo

20221016_121832 (2).jpg

Koreaanse BBQ saus

Helaas de Alabama white sauce vergeten te fotograferen.

20221016_155441 (2).jpg

Na 5 uur de procureur van de kamado gehaald.

Vervolgens ingepakt en na 3uur op 92 graden kerntemperatuur begonnen met prikken.
Helaas was de procureur er nog niet helemaal en dus nog even gewacht.
Bij 94 graden was ie top en eraf gehaald en laten uitstomen.

20221016_200756.jpg

Na +- 50 min rusten opengemaakt om te pullen en gemixt met het sap en de Koreaanse BBQ saus.


20221016_201116 (2).jpg


Helaas een behoorlijk belabberde foto van het eindresultaat aangezien het al pikdonker was en ik ondertussen mega honger had :D
De smaken waren wel echt fantastisch en naar mening echt een stuk lekkerder dan de normale pulled pork!

Ik ga deze zeker vaker maken!
 
Laatst bewerkt:

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.710
Heel mooi gedaan, lijkt me erg lekker.

Gefeliciteerd met je 🐷
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.808
Lekkere variant op de standaard bereiding! ziet er goed uit 👍
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.694
Heel mooi gedaan, lijkt me erg lekker.

Gefeliciteerd met je 🐷
Om in aanmerking te komen voor een 🐷 moet het gemaakt zijn na aanmelding 😉
En waar is de foto van het vlees op de bbq 🤔

Het ziet er wel als een lekker broodje uit 😃
 

Lennart_Diegast

Kooltjesharker
 
Berichten
187
Om in aanmerking te komen voor een 🐷 moet het gemaakt zijn na aanmelding 😉
En waar is de foto van het vlees op de bbq 🤔

Het ziet er wel als een lekker broodje uit 😃
Nou ik was al eerder aangemeld, maar vandaag mijn eerste post :)
Kom maar op met die 🐷
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.694
Heb je ook een foto van het vlees op de bbq 🤔
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.198
Goede start, helaas staat de gevulde kamado niet op de foto.
Succes.
 

Dennis H

Stoker
 
 
 
Berichten
346
PP op de Joe Jr. Kijk, dat is je beschikbare ruimte maximaal benutten. En dan ook nog met de Koreaanse variant. Lekker man!
Had je nog iets gedaan met de pickles, om daar een Aziatisch tintje aan te geven?
 

Lennart_Diegast

Kooltjesharker
 
Berichten
187
PP op de Joe Jr. Kijk, dat is je beschikbare ruimte maximaal benutten. En dan ook nog met de Koreaanse variant. Lekker man!
Had je nog iets gedaan met de pickles, om daar een Aziatisch tintje aan te geven?
Mn vriendin had de komkommer als topping vanuit het recept. Zelf ben ik niet zo van komkommer en had de leftover kimchi en wat bosui er overheen gedaan voor een crunchje.
 

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.386
Deze versie van pulled pork staat ook nog op mijn To-Q-lijst
 

MartinK

Kooltjesharker
 
Berichten
228
Deze pulled pork staat ook nog op mijn todo lijstje.
Maar eerst de spare ribs met gochujang.
ziet er goed uit trouwens.
 
Bovenaan Onderaan