- Berichten
- 526
Sinds vandaag nieuw op het forum en hierbij mijn eerste post qua bereiding.
Na het bekijken van het instructie filmpje van Dennis op youtube besloten deze ook een keer te gaan maken.
Zelf al meerdere keren de "standaard" pulled pork gemaakt, maar aangezien ik fan van de Aziatische keuken ben, besloten voor deze te gaan.
Een stuk van 2 kg procureur bij de Sligro gehaald en vervolgens naar de Oriental om de Oosterse producten op de kop te tikken.
Dat is altijd even zoeken in die toko, maar het is mij gelukt.
De dag van tevoren eerst de procureur in de Gochujang gezet om lekker in te laten trekken. In de folie en de koelkast in.
Volgende dag mijn kamado joe junior ( het past altijd net..) vroeg aangestoken en de procureur 5uur op 120 graden.
In de tussentijd de sauzen gaan maken.
Kimchi mayo
Koreaanse BBQ saus
Helaas de Alabama white sauce vergeten te fotograferen.
Na 5 uur de procureur van de kamado gehaald.
Vervolgens ingepakt en na 3uur op 92 graden kerntemperatuur begonnen met prikken.
Helaas was de procureur er nog niet helemaal en dus nog even gewacht.
Bij 94 graden was ie top en eraf gehaald en laten uitstomen.
Na +- 50 min rusten opengemaakt om te pullen en gemixt met het sap en de Koreaanse BBQ saus.
Helaas een behoorlijk belabberde foto van het eindresultaat aangezien het al pikdonker was en ik ondertussen mega honger had
De smaken waren wel echt fantastisch en naar mening echt een stuk lekkerder dan de normale pulled pork!
Ik ga deze zeker vaker maken!
Na het bekijken van het instructie filmpje van Dennis op youtube besloten deze ook een keer te gaan maken.
Zelf al meerdere keren de "standaard" pulled pork gemaakt, maar aangezien ik fan van de Aziatische keuken ben, besloten voor deze te gaan.
Een stuk van 2 kg procureur bij de Sligro gehaald en vervolgens naar de Oriental om de Oosterse producten op de kop te tikken.
Dat is altijd even zoeken in die toko, maar het is mij gelukt.
De dag van tevoren eerst de procureur in de Gochujang gezet om lekker in te laten trekken. In de folie en de koelkast in.
Volgende dag mijn kamado joe junior ( het past altijd net..) vroeg aangestoken en de procureur 5uur op 120 graden.
In de tussentijd de sauzen gaan maken.
Kimchi mayo
Koreaanse BBQ saus
Helaas de Alabama white sauce vergeten te fotograferen.
Na 5 uur de procureur van de kamado gehaald.
Vervolgens ingepakt en na 3uur op 92 graden kerntemperatuur begonnen met prikken.
Helaas was de procureur er nog niet helemaal en dus nog even gewacht.
Bij 94 graden was ie top en eraf gehaald en laten uitstomen.
Na +- 50 min rusten opengemaakt om te pullen en gemixt met het sap en de Koreaanse BBQ saus.
Helaas een behoorlijk belabberde foto van het eindresultaat aangezien het al pikdonker was en ik ondertussen mega honger had
De smaken waren wel echt fantastisch en naar mening echt een stuk lekkerder dan de normale pulled pork!
Ik ga deze zeker vaker maken!
Laatst bewerkt: