BasBQ
Beef en Steak

Koreaanse kip spiesjes van tante Miho

 
 
 
 

PH met een F

Pitmaster
Berichten
516
Met het mooie weer kon ik natuurlijk de middag ‘thuiswerken’.
Tijd zat dus om een paar kippedijen te marineren met de hemelse Koreaanse marinade van tante Miho (recept via Noskos).
7f9d34e3a0f360498e74f03f218a40b8.jpg



Terwijl de kip lag te marineren kon ik mn werk afmaken en de kinderen ophalen. Ieder z’n ding zeg maar.
da7827f92373d12e7dd8b56825bb366e.jpg


079bafd26cfe4ee53d3985753b3a325a.jpg


Met dit dorstige weer moet er goed gehydrateerd worden natuurlijk.

49b0e7139de1af8d5b1b787d97e6d8ae.jpg


Het is zonnig, dus smeren, smeren smeren! En tussendoor ook de kip nog even insmeren met extra goodness.
3c145628ecbe3fc2b067e9618703cb9b.jpg



Het resultaat; een heerlijk spiesje! Beetje salade met soja/sesam dressing en mijn dag kan niet meer stuk!
bcd1579fe437940f46751d1d63a780fc.jpg


Thanks voor dit heerlijke recept!
Goed weekend allemaal.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor!

Mooi gecombineerd dagje zo.
 
Gaaf. Stuur maar door.
 
Mooi man. Maar wat zien ze er donker uit.
Welke sojasaus heb je gebruikt, ik hoop toch niet dat je ketjap manis hebt gebruikt.
 
o wat ziet dat er lekker uit. Moet ik nog steeds een keer proberen.

En dan bij voorkeur saké gebruiken ipv. Sherry volgens tante worden ze dan nog lekkerder, en eigenlijk heeft ze gelijk.
 
Mooi man. Maar wat zien ze er donker uit.
Welke sojasaus heb je gebruikt, ik hoop toch niet dat je ketjap manis hebt gebruikt.

Haha nee geen ketjap.
f460459f6fef932b45417ba7082cb6b5.jpg

Deze zat er door. En shaoxin ipv sherry.

Ik heb ze wel een aantal keren ingesmeerd met de rest marinade. Misschien daardoor?
Ze waren echt super lekker in ieder geval!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Je moet goed smeren met dit weer is het advies
Lekker opgevolgd zo tussen het werk door
 
Haha nee geen ketjap.
f460459f6fef932b45417ba7082cb6b5.jpg

Deze zat er door. En shaoxin ipv sherry.

Ik heb ze wel een aantal keren ingesmeerd met de rest marinade. Misschien daardoor?
Ze waren echt super lekker in ieder geval!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Oh gelukkig maar;)
Volgende keer als je weer sojasaus moet kopen, koop dan de Chinese light soysauce van Pearl River Bridge of de Japanse Kikkoman soysauce.
Dit zijn beiden lichte sojasauzen, de blue label hangt een beetje tussen licht en donker in, in vind hem persoonlijk niet zo lekker.
Momenteel gaat mijn voorkeur weer uit naar de Chinese PRB, het verschil, PRB Chinese sojasaus wordt uitsluitend gemaakt met sojabonen, de Japanners gebruiken een mix van sojabonen en tarwe. Niks verkeerds mee overigens want dat doen ze in Japan bij Kikkoman al meer dan 300 jaar.

1660396989224.png

1660396754982.png
 
Terug
Bovenaan Onderaan