- Berichten
- 626
Vandaag is het mijn verjaardag, en daar hoort natuurlijk een goeie snack bij voor de familie.
Gisteren begonnen met de marinade van sojasaus, rijstazijn, suiker, knoflook, klein beetje maizena, gemberpoeder, sesamolie, hoisin-saus en gochugaru (bedankt Roy @Sticky Fingers , je bent een topper)
De borrelpootjes hebben een nachtje gezellig samen in bad gezeten, en vandaag was het tijd om ze verder te bereiden.
Eerst laten uitlekken, en de marinade gekookt tot een glaze (want: rauwe kip).
De Weber tot ongeveer 220 graden laten komen, en de pootjes eerst direct gegrild. Daarna indirect gelegd en langzaam naar 76 graden gebracht, met af en toe een laagje glaze.
Het geheel afgewerkt met wat sesamzaadjes.
En wat was dat weer lekker. Heerlijk pitje van de gochugaru, top-smaak van de rijstazijn met sojasaus. Echt een heerlijke snack! En het was uiteraard binnen enkele minuten allemaal op.
Gisteren begonnen met de marinade van sojasaus, rijstazijn, suiker, knoflook, klein beetje maizena, gemberpoeder, sesamolie, hoisin-saus en gochugaru (bedankt Roy @Sticky Fingers , je bent een topper)
De borrelpootjes hebben een nachtje gezellig samen in bad gezeten, en vandaag was het tijd om ze verder te bereiden.
Eerst laten uitlekken, en de marinade gekookt tot een glaze (want: rauwe kip).
De Weber tot ongeveer 220 graden laten komen, en de pootjes eerst direct gegrild. Daarna indirect gelegd en langzaam naar 76 graden gebracht, met af en toe een laagje glaze.
Het geheel afgewerkt met wat sesamzaadjes.
En wat was dat weer lekker. Heerlijk pitje van de gochugaru, top-smaak van de rijstazijn met sojasaus. Echt een heerlijke snack! En het was uiteraard binnen enkele minuten allemaal op.