Beef en Steak

Koreaanse borrelpootjes

 

Timmeeh

Pitmaster
Berichten
626
Vandaag is het mijn verjaardag, en daar hoort natuurlijk een goeie snack bij voor de familie.

Gisteren begonnen met de marinade van sojasaus, rijstazijn, suiker, knoflook, klein beetje maizena, gemberpoeder, sesamolie, hoisin-saus en gochugaru (bedankt Roy @Sticky Fingers , je bent een topper)

IMG_3889.jpeg


De borrelpootjes hebben een nachtje gezellig samen in bad gezeten, en vandaag was het tijd om ze verder te bereiden.

Eerst laten uitlekken, en de marinade gekookt tot een glaze (want: rauwe kip).

IMG_3890.jpeg


De Weber tot ongeveer 220 graden laten komen, en de pootjes eerst direct gegrild. Daarna indirect gelegd en langzaam naar 76 graden gebracht, met af en toe een laagje glaze.

IMG_3892.jpeg


Het geheel afgewerkt met wat sesamzaadjes.

IMG_3893.jpeg


En wat was dat weer lekker. Heerlijk pitje van de gochugaru, top-smaak van de rijstazijn met sojasaus. Echt een heerlijke snack! En het was uiteraard binnen enkele minuten allemaal op.
 
Van harte! En er gaat weinig boven pittige kip 👌🏻
 
Dat is een mooie variant!
Vleugeltjes gaan er hier altijd wel in.
 
Terug
Bovenaan Onderaan