Na 2 keer pizza?s te hebben gebakken met behulp van de DPR, vandaag de nieuwe Pizza applicatie ingewijd.
Voor de bodem, Dominique deeg gebruikt. Had daar nog wat van liggen in de diepvries, na de vorige pogingen.
Als saus ?een beetje van Dominique? en ?een beetje van Mike?. Had ik ook nog in de diepvries liggen van vorige keer.
De eerste keren vooral geworsteld om een enigszins ronde pizzabodem te krijgen. Heb ik nog steeds grote moeite mee. Ik krijg ze nu in ieder geval wel flinterdun. Net Turkse pizza?s!
Voor de maiden trip van zowel de pizza applicatie als de Lidl steen, de OTG gebruikt. De WSM komt een volgende keer.
Ik heb een Aldi (= kleiner dan de Weber) starter kolen gebruikt. De kolen niet rondom verdeeld maar in het midden van het kolenrooster gestort. Ze lagen dus vol onder de steen.
De applicatie met de baffle plate er boven gezet en de steen laten opwarmen.
Intussen het uitgerolde deeg belegd met zo?n beetje alles wat we konden vinden en dat was saus van Dominique en Mike, geraspte kaas, plakjes mozzarella, reepjes gerookte groene paprika, plakjes chorizo en salami, uitgebakken spekblokjes, geblancheerde champignons, reepjes rode ui, en groene olijven gevuld met ansjovis en ?
Na nog wat hout op de kolen te hebben gegooid, de pizza op de steen gelegd. En toen bakken maar!
En dit is het resultaat. Het ziet er eigenlijk niet uit maar wel heel smakelijk.
We hebben er 2 gebakken. Ik heb vandaag nog lekker restantjes opgesnoept.
Wat vonden we ervan?
Helemaal niet slecht! Zeker heel smakelijk en, wat ook belangrijk is, geen verbrande bodem!.
Wat gaan we de volgende keer anders doen?
Minder ?beleg? erop. Het was nu misschien wel wat te veel.
En meer deeg gebruiken. Ik had nu 100 gr. deeg voor de bodem, misschien dat ik naar 150 gr. moet gaan.
Wij blijven in ieder geval hiermee doorgaan, het is toch wel heel erg lekker al ziet het er niet uit!
Voor de bodem, Dominique deeg gebruikt. Had daar nog wat van liggen in de diepvries, na de vorige pogingen.
Als saus ?een beetje van Dominique? en ?een beetje van Mike?. Had ik ook nog in de diepvries liggen van vorige keer.
De eerste keren vooral geworsteld om een enigszins ronde pizzabodem te krijgen. Heb ik nog steeds grote moeite mee. Ik krijg ze nu in ieder geval wel flinterdun. Net Turkse pizza?s!
Voor de maiden trip van zowel de pizza applicatie als de Lidl steen, de OTG gebruikt. De WSM komt een volgende keer.
Ik heb een Aldi (= kleiner dan de Weber) starter kolen gebruikt. De kolen niet rondom verdeeld maar in het midden van het kolenrooster gestort. Ze lagen dus vol onder de steen.
De applicatie met de baffle plate er boven gezet en de steen laten opwarmen.

Intussen het uitgerolde deeg belegd met zo?n beetje alles wat we konden vinden en dat was saus van Dominique en Mike, geraspte kaas, plakjes mozzarella, reepjes gerookte groene paprika, plakjes chorizo en salami, uitgebakken spekblokjes, geblancheerde champignons, reepjes rode ui, en groene olijven gevuld met ansjovis en ?


Na nog wat hout op de kolen te hebben gegooid, de pizza op de steen gelegd. En toen bakken maar!

En dit is het resultaat. Het ziet er eigenlijk niet uit maar wel heel smakelijk.

We hebben er 2 gebakken. Ik heb vandaag nog lekker restantjes opgesnoept.
Wat vonden we ervan?
Helemaal niet slecht! Zeker heel smakelijk en, wat ook belangrijk is, geen verbrande bodem!.
Wat gaan we de volgende keer anders doen?
Minder ?beleg? erop. Het was nu misschien wel wat te veel.
En meer deeg gebruiken. Ik had nu 100 gr. deeg voor de bodem, misschien dat ik naar 150 gr. moet gaan.
Wij blijven in ieder geval hiermee doorgaan, het is toch wel heel erg lekker al ziet het er niet uit!