- Berichten
- 120
Hallo beste bbq fanaten,ik zit met wat stomme vraagjes die ik toch graag wil stellen,bij deze dus....
Pas mn eerste keer pp gemaakt en was ook de eerste x met (thm) kokos briketten, dit ging prima op mn WOT 47cm, temp bleef mooi gelijk, een stuk of 6 briketten aangestoken en daarna op zo'n 8 koude gelegd.Dit ging heel geleidelijk aan en hield de temp mooi rond 120 graden,maar nu mijn probleem:
van het weekend voor hegt eerst een fattie gemaakt en had 7 brik. aangestoken. kom nu al bij mn eerste vraag; moeten ze helemaal grijs zijn? en zo ja draaien jullie de brik. tijdens het aansteken?
ik doe ze in een omgekeerde kolenstarter waaronder wat bakstenen(door de helft) liggen en daarop 3 aanmaakblokjes(fire up).
Ook gooi ik er zuinig aan wat rookhout snippers door als ze in de weber liggen en/of wat houtskool.....maar nou krijg ik de temp niet hoger dan 140 graden....schuifjes allemaal open....
Wacht ik nou met in de weber gooien tot de bril. helemaal grijs zijn en doe ik wat koude er boven op of beter alles in een keer?
ik bedoel voor een niet te lange sessie, bv. voor gewoon 'snelle bbq- 1,5 uur" of worden kokosbrik. niet zo heet.....
Ik doe 9 van de 10 x de split grill, dus op 1/3 kolen,schotje(rekje,aluminiumfolie,ook over 2/3 en eventueel een ingepakte steen)
Laat ik ze nu te kort voorverwarmen of moet ik er meer ingooien en langer wachten....
Ik hoor graag jullie reacties!
Gr. Splinter
Pas mn eerste keer pp gemaakt en was ook de eerste x met (thm) kokos briketten, dit ging prima op mn WOT 47cm, temp bleef mooi gelijk, een stuk of 6 briketten aangestoken en daarna op zo'n 8 koude gelegd.Dit ging heel geleidelijk aan en hield de temp mooi rond 120 graden,maar nu mijn probleem:
van het weekend voor hegt eerst een fattie gemaakt en had 7 brik. aangestoken. kom nu al bij mn eerste vraag; moeten ze helemaal grijs zijn? en zo ja draaien jullie de brik. tijdens het aansteken?
ik doe ze in een omgekeerde kolenstarter waaronder wat bakstenen(door de helft) liggen en daarop 3 aanmaakblokjes(fire up).
Ook gooi ik er zuinig aan wat rookhout snippers door als ze in de weber liggen en/of wat houtskool.....maar nou krijg ik de temp niet hoger dan 140 graden....schuifjes allemaal open....
Wacht ik nou met in de weber gooien tot de bril. helemaal grijs zijn en doe ik wat koude er boven op of beter alles in een keer?
ik bedoel voor een niet te lange sessie, bv. voor gewoon 'snelle bbq- 1,5 uur" of worden kokosbrik. niet zo heet.....
Ik doe 9 van de 10 x de split grill, dus op 1/3 kolen,schotje(rekje,aluminiumfolie,ook over 2/3 en eventueel een ingepakte steen)
Laat ik ze nu te kort voorverwarmen of moet ik er meer ingooien en langer wachten....
Ik hoor graag jullie reacties!
Gr. Splinter