NielsNH
Vuurmaker
- Berichten
- 76
Dit weekend mij eens willen wagen aan wat ik dacht dat het ging zijn: shortribs. Bij nader inzien en hoewel ik het had gevraagd, heb ik volgens mij gewoon een soort van soepvlees meegekregen dat ook al in stukken was verdeeld. Maar bon, geen weg terug, dus proberen we maar. Voor het gemak ga ik het shortribs noemen.
Deze eerst in peper, zout en look gezet en de pellet grill ingesteld op 107°C.
De shortribs hebben eerst ongeveer 2 uur liggen roken. De volgende twee uur heb ik dan om de 20 minuten gesprayd met een mengsel van runderbouillon, blauwe Chimay en Worchestersaus.
Na vier uur heb ik de rest van het mengsel van de runderbouillon en blauwe Chimay samen met het vlees en wat stukjes boter in een aluminium bak gedaan en afgedekt. Dit heeft dan ongeveer nog een tweetal uur op de bbq gestaan.
Ondertussen heb ik al de rest klaargemaakt: een crème van pastinaak en rösti. Na ongeveer 6 uur was het stilaan tijd om te eten.
Het is een mooi bord geworden en het vlees viel al bij al nog wel mee. Omwille van het feit dat dit vlees van het Belgisch witblauw ras kwam, was de vetdooradering niet optimaal en waren sommige stukken wat droog en iets taaier. Volgende keer ergens anders bestellen!
Groeten,
Niels
Deze eerst in peper, zout en look gezet en de pellet grill ingesteld op 107°C.
De shortribs hebben eerst ongeveer 2 uur liggen roken. De volgende twee uur heb ik dan om de 20 minuten gesprayd met een mengsel van runderbouillon, blauwe Chimay en Worchestersaus.
Na vier uur heb ik de rest van het mengsel van de runderbouillon en blauwe Chimay samen met het vlees en wat stukjes boter in een aluminium bak gedaan en afgedekt. Dit heeft dan ongeveer nog een tweetal uur op de bbq gestaan.
Ondertussen heb ik al de rest klaargemaakt: een crème van pastinaak en rösti. Na ongeveer 6 uur was het stilaan tijd om te eten.
Het is een mooi bord geworden en het vlees viel al bij al nog wel mee. Omwille van het feit dat dit vlees van het Belgisch witblauw ras kwam, was de vetdooradering niet optimaal en waren sommige stukken wat droog en iets taaier. Volgende keer ergens anders bestellen!
Groeten,
Niels