BasBQ
Beef en Steak

Kobold's Chili uit Meppel

K

Kobold

Gast
P1220047.jpg

0,75 kg Runder riblap / sucadelappen
2 Groene Paprika
1 Habanero OF 1 Madame Jeanette
2 Rode Paprika
2 Jalapenos
1 flinke Chipottle
2 Uien
3 teentjes knoflook
? liter runder bouillon
1/2 liter bier (Kanon)
200g Bacon
2 el. vers gemalen zwarte peper
1 el. chili poeder
1 el. paprika
2 thl. gemalen komijn
3 laurier blad
3 kruidnagels
1/2 thl Piment
1 blikje tomatenblokjes
1 blikje Kidney Bean
1 blikje Black eyed peas
50 gr Donkere bitter chocolade
citroensap

Op een 3-poot boven een eikenhoutvuurtje of in de DO zonder deksel in de smoker.



Paprika's roosteren, jalapenos incl. zaadlijsten en in stukken snijden, madame Jeanet toevoegen, deze is van zaadjes en zaadlijsten ontdaan en even onder de kraan afgespoeld om het pittigste er van af te krijgen.
Rundvlees kruiden en rondom goed aanbraden, daarna in stukken snijden.

Bacon aanbraden, knoflook en ui mee fruiten.
De overige ingrediënten toevoegen af vullen met runder bouillon / bier
4-6 uur zacht laten pruttelen boven een (eiken) houtvuurtje OF 6-8 uur indirect 130? met hickory of eiken, klaar om te eten.(deksel niet op de pan)
de chocolade en wat honing niet te vroeg erbij doen.

Bij voorkeur 1 dag vooraf bereiden
 
Mooi recept Kobold, bedankt voor het delen.
 
Kobold zei:
en even onder de kraan afgespoeld om het pittigste er van af te krijgen.

Dat was dan niet gelukt in Meppel ;) Nee zonder dollen, ik hou wel van een hele pittige chili, en die van jou was dat zeker. Kan me wel voorstellen dat een niet getrainde eter alleen maar de hitte proeft!
 
Ik eet heel graag pittig, maar deze was me toch iets te pittig toen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan