- Berichten
- 731
Ik ben op zoek naar advies voor het bereiden van kleinere varkensdelen.
Ik heb schouderkarbonade en vrij dunnen ribben in de vriezer liggen. Deze kwamen van mijn Kune kune varkens (klein ras) en zijn dus niet heel groot. Nu weet ik dat het altijd aan te raden is om juist grote stukken te bereiden, maar dat gaat in dit geval dus gewoon niet lukken.
De varkenschouder weegt inclusief bot ongeveer 800 gram. Ik zou graag hier PP van willen maken, gewoon voor de knorrie natuurlijk
. Maar als dit is af te raden dan zal ik het gewoon als braadstuk houden (kern 71).
De ribben zijn net aan een halve cm dik ofzo, dus super veel vlees komt er net van af. Ik zou dit in de snert kunnen gooien van de winter, maar op de bbq bereiden is natuurlijk leuker.
Hoe kan ik de bereiding van de kleine stukken het beste doen. Moet ik hiervoor juist lager in de temperatuur gaan zitten of juist hoger? Iemand tips wat het beste werkt?
Ik heb schouderkarbonade en vrij dunnen ribben in de vriezer liggen. Deze kwamen van mijn Kune kune varkens (klein ras) en zijn dus niet heel groot. Nu weet ik dat het altijd aan te raden is om juist grote stukken te bereiden, maar dat gaat in dit geval dus gewoon niet lukken.
De varkenschouder weegt inclusief bot ongeveer 800 gram. Ik zou graag hier PP van willen maken, gewoon voor de knorrie natuurlijk

De ribben zijn net aan een halve cm dik ofzo, dus super veel vlees komt er net van af. Ik zou dit in de snert kunnen gooien van de winter, maar op de bbq bereiden is natuurlijk leuker.
Hoe kan ik de bereiding van de kleine stukken het beste doen. Moet ik hiervoor juist lager in de temperatuur gaan zitten of juist hoger? Iemand tips wat het beste werkt?