- Berichten
- 38
Laatst bij een bestelling (om de verzendkosten niet te betalen) een stuk van 1,2 kilo procureur besteld.
Nou was de procureur wel wat duurder dan de verzendkosten, maar zo kon ik het wel verantwoorden naar de baas!
Gisteren was het zo ver. 's Ochtends om 9u ingesmeerd met mosterd en in de rub gezet en om kwart over 10 op de Monolith.
Samen met de nieuwe aanwinst (Meater +) ging het best wel goed! Ik begon te mikken op een temperatuur van ongeveer 105-110.
Helaas te vroeg de onderste schuif wat open gegooid om ervoor te zorgen dat de Q in ieder geval naar de 105 zou komen en hierdoor schoot ie door naar de 130.
3 uur later eenmalig ingesmeerd met BBQ saus, dit was achteraf gezien een goed idee. Hierdoor kwam er net wat meer smaak op de bark.
Die was al wel erg goed met alleen maar kruiden maar die saus was nog een mooie aanvulling.
Na een uurtje of of 4 begon de stall rond een graad of 75 intern. Die heeft uiteindelijk een dikke 4u geduurd (waar de baas wat minder blij mee was want die had honger). Met 2 uur in de stall de knor ingepakt in dubbele laag aluminiumfolie om het hopelijk iets sneller te laten gaan. Geen idee of dat nou geholpen heeft maar het was wel lekker sappig uiteindelijk. Na een kleine 9 uur (kwart voor 9 's avonds) tikte de thermometer 93 graden aan en was de prik test boterzacht.
Op een wit bolletje was dit denk ik wel mijn beste creatie tot nu van de Q. HEERLIJK! Boterzacht, lekker smeuïg en met een klein laagje mayo hemels! Al met al zeer geslaagd! De baas was ook zeer tevreden, al had het van haar wel wat eerder op de avond gemogen dus volgende keer maar wat eerder beginnen.
Nou was de procureur wel wat duurder dan de verzendkosten, maar zo kon ik het wel verantwoorden naar de baas!
Gisteren was het zo ver. 's Ochtends om 9u ingesmeerd met mosterd en in de rub gezet en om kwart over 10 op de Monolith.
Samen met de nieuwe aanwinst (Meater +) ging het best wel goed! Ik begon te mikken op een temperatuur van ongeveer 105-110.
Helaas te vroeg de onderste schuif wat open gegooid om ervoor te zorgen dat de Q in ieder geval naar de 105 zou komen en hierdoor schoot ie door naar de 130.
3 uur later eenmalig ingesmeerd met BBQ saus, dit was achteraf gezien een goed idee. Hierdoor kwam er net wat meer smaak op de bark.
Die was al wel erg goed met alleen maar kruiden maar die saus was nog een mooie aanvulling.
Na een uurtje of of 4 begon de stall rond een graad of 75 intern. Die heeft uiteindelijk een dikke 4u geduurd (waar de baas wat minder blij mee was want die had honger). Met 2 uur in de stall de knor ingepakt in dubbele laag aluminiumfolie om het hopelijk iets sneller te laten gaan. Geen idee of dat nou geholpen heeft maar het was wel lekker sappig uiteindelijk. Na een kleine 9 uur (kwart voor 9 's avonds) tikte de thermometer 93 graden aan en was de prik test boterzacht.
Op een wit bolletje was dit denk ik wel mijn beste creatie tot nu van de Q. HEERLIJK! Boterzacht, lekker smeuïg en met een klein laagje mayo hemels! Al met al zeer geslaagd! De baas was ook zeer tevreden, al had het van haar wel wat eerder op de avond gemogen dus volgende keer maar wat eerder beginnen.