BasBQ
Beef en Steak

Kleine brisket

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
291
Met dit mooie weer toch een een kleine brisket van 900 gram gemaakt.
Smorgens om 10.45 het vleesje even in een rubje gezet. Webertje op 130 graden indirect met wat eikenhout blokjes. Tegen 14.30 had ik een kern temp van 68 in the stall. Brisket ingewikkeld in geweest bakpapier met daarom dubbele laag aluminium folie. Om 16.50 had ik een temp van 94 graden. Hem toen opnieuw in aluminium folie ingepakt en laten rusten tot 17.30 resultaat prima stukje vlees.

20230604_104248.jpg


20230604_113316.jpg


20230604_143109.jpg


20230604_143150.jpg


20230604_143219.jpg


20230604_143303.jpg


20230604_172744.jpg


20230604_172938.jpg


20230604_173239.jpg
 
Je bakpapier snap ik niet helemaal. Butcherpaper ademt, bakpapier heeft een laag die niets doorlaat. Dus dan kun je het de volgende keer net zogoed moeteen in de folie doen.
 
Je bakpapier snap ik niet helemaal. Butcherpaper ademt, bakpapier heeft een laag die niets doorlaat. Dus dan kun je het de volgende keer net zogoed moeteen in de folie doen.
Hoi Dennis zag het op het internet staan wit bakpapier weken in water dan inpakken in folie. Het zou het vlees sappiger houden.
 
In folie kan het vocht ook geen kant op. Daar loopt het echt niet uit. En wat een laagje nat bakpapier doet zou ik echt niet weten. Als het vlees vocht naar buiten perst houdt dat het echt niet tegen.
 
In folie kan het vocht ook geen kant op. Daar loopt het echt niet uit. En wat een laagje nat bakpapier doet zou ik echt niet weten. Als het vlees vocht naar buiten perst houdt dat het echt niet tegen.
Nee klopt . Ik zag het dacht proberen. Hij smaakte wel goed. Bedankt voor de info. Succes met je videos we blijven volgen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan