- Berichten
- 3.174
Lekker man.
Vrijdag passen de schoonouders op. Savonds zouden we bami eten met satésaus. Ik stelde dus maar voor om de satésaus en de kipsaté te maken. Even de saté van tante Miho overwogen maar schoonvader is dol op satésaus bij zijn bami, dus die komt een andere keer terug.. Geen satésaus op die van Tante Miho!
Gisteravond begonnen door de kip in de marinade te zetten. De marinade gemaakt van:
6 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels honing
4 teentjes knoflook
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels sambal badjak
3 centimeter verse gember
1 limoen sap
zwarte peper
De kippendijen (ong. 800g) in blokken gesneden en in de marinade gegooid om in de koelkast te leggen.
De volgende dag de BGE aangestoken en 't gietijzer erin gelegd.
Hmm.. Als het dan te hard gaat de Eggspander ernaast houden om ze indirect verder te garen..
Goed.
Laat maar even warm worden.
Vervolgens de geweekte spiezen voorzien van de kip;
En een snelle satésaus gemaakt van;
3 flinke eetlepels pindakaas
5-6 eetlepels ketjap manis
1,5 eetlepel sambal badjak
1/2 theelepel knoflookpoeder
1,5 eetlepel ketchup
snuf peper
warm water
En toen buiten toch besloten om de Eggspander wel te gebruiken, gietijzer staat dan wat hoger en krijg je iets meer tijd om te grillen en de kop mooier en rustiger te garen.
(Een niet gemarineerde voor zoonlief)
Toen zag de kip er bijna goed genoeg uit.. Maar ze waren er nog lang niet.
Snel Eggspander eruit > half moon conveggtor eronder en weer snel terug in 't ei.. Toch wel handig die Eggspander..
Nou, die kwamen eraf met 70c, super mals. Super mooie roast.. Oh man.
Geweldig lekker.
Een simpele bami voor de vrijdag avond met deze 2 toevoegingen geupgrade naar een feestje.
Oja, @Bram..
Geen kroepoek maar cassave, want dat mag de vrouw ook. Die had geen spies maar extra ei op de bami
Vrijdag passen de schoonouders op. Savonds zouden we bami eten met satésaus. Ik stelde dus maar voor om de satésaus en de kipsaté te maken. Even de saté van tante Miho overwogen maar schoonvader is dol op satésaus bij zijn bami, dus die komt een andere keer terug.. Geen satésaus op die van Tante Miho!
Gisteravond begonnen door de kip in de marinade te zetten. De marinade gemaakt van:
6 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels honing
4 teentjes knoflook
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels sambal badjak
3 centimeter verse gember
1 limoen sap
zwarte peper
De kippendijen (ong. 800g) in blokken gesneden en in de marinade gegooid om in de koelkast te leggen.
De volgende dag de BGE aangestoken en 't gietijzer erin gelegd.
Hmm.. Als het dan te hard gaat de Eggspander ernaast houden om ze indirect verder te garen..
Goed.
Laat maar even warm worden.
Vervolgens de geweekte spiezen voorzien van de kip;
En een snelle satésaus gemaakt van;
3 flinke eetlepels pindakaas
5-6 eetlepels ketjap manis
1,5 eetlepel sambal badjak
1/2 theelepel knoflookpoeder
1,5 eetlepel ketchup
snuf peper
warm water
En toen buiten toch besloten om de Eggspander wel te gebruiken, gietijzer staat dan wat hoger en krijg je iets meer tijd om te grillen en de kop mooier en rustiger te garen.
(Een niet gemarineerde voor zoonlief)
Toen zag de kip er bijna goed genoeg uit.. Maar ze waren er nog lang niet.
Snel Eggspander eruit > half moon conveggtor eronder en weer snel terug in 't ei.. Toch wel handig die Eggspander..
Nou, die kwamen eraf met 70c, super mals. Super mooie roast.. Oh man.
Geweldig lekker.
Een simpele bami voor de vrijdag avond met deze 2 toevoegingen geupgrade naar een feestje.
Oja, @Bram..
Geen kroepoek maar cassave, want dat mag de vrouw ook. Die had geen spies maar extra ei op de bami
