- Berichten
- 512
Het is weer zo'n dag, een thuiswerkdag.
De kids waren belachelijk vroeg wakker, dus ik zat al veel te vroeg achter de laptop en had daardoor lekker de tijd om - nadat ze naar school waren, wat voorbereidingen te treffen voor een lekker lunch gerechtje van de bbq.
Kiprollade gevuld met een miso-duxelle, met een soja reductie en miso-mayonaise
Stap een was de duxelle. Een mooie assorti aan paddestoelen in de keukenmachine met wat ui en knoflook.
Dat heb ik op de kleine Q gegaard tot het vocht vrijwel verdampt was.
Er mocht wat peper (rawit) bij, een flinke lepel miso, de zest van een sinaasappel en ipv zout heb ik een scheut sojasaus toegevoegd.
Toen ook dat vocht bijna allemaal verdampt was en het geheel een mooie pasta was, kon de duxelle even afkoelen.
Tijd om te beginnen aan de soja reductie.
Ik heb geen exacte verhoudingen, maar ongeveer evenveel sojasaus als sake in een pannetje (ong. 100ml) samen met zo'n twee eetlepels lichte basterdsuiker, een stuk kombu en wat misopoeder. Toen dat aan de kook was van de hitte gehaald en mocht het een uurtje trekken.
Gaf mij mooi de tijd voor de volgende stap, de kip.
Ik vlinderde een fileetje en ben daarna als een beest tekeer gegaan met een deegroller om t vlees lekker plat te meppen. Therapie! haha.
De afgekoelde duxelle d'r op gesmeerd en daarna flink strak opgerold in folie. Dat geheel mocht de koelkast in om even op te stijven.
En weer even aan 't werk.
Toen de rollade na een paar uurtjes lekker opgestijfd was heb ik m voorzichtig uitgepakt en in aluminumfolie verpakt.
Dat pakketje mocht op de Q van zo'n 160 graden. tot een kerntemperatuur van 72 graden.
Tegelijkertijd heb ik een aubergine gegrild met was sesamolie en de gezeefde sojasaus in laten koken tot een siroop achtige substantie.
Voor bij het geheel maakte ik nog een miso mayonaise door wat kewpie mayo te mengen met witte miso en mosterdpoeder. jummie!
Rollade gaar, rollade nog even afgefakkeld op het hete deel van de Q voor een paar grilstrepen en daarna een mooi bordje opgemaakt voor een forum waardige foto.
En nu, snel weer aan t werk!
De kids waren belachelijk vroeg wakker, dus ik zat al veel te vroeg achter de laptop en had daardoor lekker de tijd om - nadat ze naar school waren, wat voorbereidingen te treffen voor een lekker lunch gerechtje van de bbq.
Kiprollade gevuld met een miso-duxelle, met een soja reductie en miso-mayonaise
Stap een was de duxelle. Een mooie assorti aan paddestoelen in de keukenmachine met wat ui en knoflook.
Dat heb ik op de kleine Q gegaard tot het vocht vrijwel verdampt was.
Er mocht wat peper (rawit) bij, een flinke lepel miso, de zest van een sinaasappel en ipv zout heb ik een scheut sojasaus toegevoegd.
Toen ook dat vocht bijna allemaal verdampt was en het geheel een mooie pasta was, kon de duxelle even afkoelen.
Tijd om te beginnen aan de soja reductie.
Ik heb geen exacte verhoudingen, maar ongeveer evenveel sojasaus als sake in een pannetje (ong. 100ml) samen met zo'n twee eetlepels lichte basterdsuiker, een stuk kombu en wat misopoeder. Toen dat aan de kook was van de hitte gehaald en mocht het een uurtje trekken.
Gaf mij mooi de tijd voor de volgende stap, de kip.
Ik vlinderde een fileetje en ben daarna als een beest tekeer gegaan met een deegroller om t vlees lekker plat te meppen. Therapie! haha.
De afgekoelde duxelle d'r op gesmeerd en daarna flink strak opgerold in folie. Dat geheel mocht de koelkast in om even op te stijven.
En weer even aan 't werk.
Toen de rollade na een paar uurtjes lekker opgestijfd was heb ik m voorzichtig uitgepakt en in aluminumfolie verpakt.
Dat pakketje mocht op de Q van zo'n 160 graden. tot een kerntemperatuur van 72 graden.
Tegelijkertijd heb ik een aubergine gegrild met was sesamolie en de gezeefde sojasaus in laten koken tot een siroop achtige substantie.
Voor bij het geheel maakte ik nog een miso mayonaise door wat kewpie mayo te mengen met witte miso en mosterdpoeder. jummie!
Rollade gaar, rollade nog even afgefakkeld op het hete deel van de Q voor een paar grilstrepen en daarna een mooi bordje opgemaakt voor een forum waardige foto.
En nu, snel weer aan t werk!