- Berichten
- 498
1 van de eerste dingen die ik in het verleden (10 jaar terug?) op mijn 47cm weber maakte was BCC.
Ik heb van toen nog een fotootje kunnen vinden.
Het virus was echt aangewakkerd toen, voor het eerst iets "GROOTS" bereid op een bbq! B-)
Afgelopen zondag voor het eerst mijn nieuwe Master Touch Premium gebruikt voor een sessie spareribs.
Ik zal hier ook nog een verslagje van maken.
Maargoed, om de tijd te doden voor de vistite (spareribs 3-1-1 duurt gewoon even), buurmans 47cm bbq even over de schutting getild voor een bierkip. Mijn zwager wilde dit graag eens zien.
Mocht de bbq van de buurman gelukkig even lenen maar moest de oude kolen die er nog inzaten nog wel even voor hem weggooien.
Nou, dat doen we dus mooi niet,
Klein startertje gevuld.
Toen ze klaar waren, mooi tussen de ouden gegooid.
Kippetje bij de lokale poelier gehaald, een kip van ongeveer een kilo, kosten waren 4,50-
De avond van te voren even goed in de olijf olie gesmeerd
Toen de Rub er op, "the Jerk" van Noskos (nog bedankt Dennis
) ook proberen nog wat onder de velletjes te schuifen.
De volgende dag een half blikje Grolsch leeg drinken, gaatjes boren, blikje insmeren met een beetje olijf olie wat ik zelf even bedacht had en dat is echt een goede tip, kippetje glijd er veel beter op.. Propje Alu folie boven in de hals niet vergeten zoals dat mij bijna was overkomen, mijn zwager attendeerde mij er op (had al een studie gedaan op youtube denk ik haha.)
en hop op de bbq.
Na een uurtje was hij klaar, 74 graden
Hij was heerlijk gekruid en weer net als toen waren de filets zelf sappig.
Visite was onder de indruk, zo simpel en oh zo lekker.
Ik moet dit toch weer vaker gaan doen was de conclusie
Ik heb van toen nog een fotootje kunnen vinden.

Het virus was echt aangewakkerd toen, voor het eerst iets "GROOTS" bereid op een bbq! B-)
Afgelopen zondag voor het eerst mijn nieuwe Master Touch Premium gebruikt voor een sessie spareribs.
Ik zal hier ook nog een verslagje van maken.
Maargoed, om de tijd te doden voor de vistite (spareribs 3-1-1 duurt gewoon even), buurmans 47cm bbq even over de schutting getild voor een bierkip. Mijn zwager wilde dit graag eens zien.
Mocht de bbq van de buurman gelukkig even lenen maar moest de oude kolen die er nog inzaten nog wel even voor hem weggooien.
Nou, dat doen we dus mooi niet,

Klein startertje gevuld.

Toen ze klaar waren, mooi tussen de ouden gegooid.
Kippetje bij de lokale poelier gehaald, een kip van ongeveer een kilo, kosten waren 4,50-

De avond van te voren even goed in de olijf olie gesmeerd


Toen de Rub er op, "the Jerk" van Noskos (nog bedankt Dennis


De volgende dag een half blikje Grolsch leeg drinken, gaatjes boren, blikje insmeren met een beetje olijf olie wat ik zelf even bedacht had en dat is echt een goede tip, kippetje glijd er veel beter op.. Propje Alu folie boven in de hals niet vergeten zoals dat mij bijna was overkomen, mijn zwager attendeerde mij er op (had al een studie gedaan op youtube denk ik haha.)

en hop op de bbq.

Na een uurtje was hij klaar, 74 graden
Hij was heerlijk gekruid en weer net als toen waren de filets zelf sappig.
Visite was onder de indruk, zo simpel en oh zo lekker.
Ik moet dit toch weer vaker gaan doen was de conclusie