BasBQ
Beef en Steak

Kippetje gerookt

Raynbow6

Kooltjesharker
Berichten
168
Vandaag maar eens een kippetje gerookt.
Was de eerste keer kip, dus geen idee wat me te wachten stond.
Viel eigenlijk reuze mee.
Gestart met Ecobrasa in de fire starter. Hieraan koud toegevoegd flink wat Weber briketten.
Als rookhout heb ik esdoorn gebruikt.
De kip gekruid met een mengsel van Kerry en knoflookpoeder.
Na 1 uur was de temp al 58 graden. Dus maar iets getemperd.
Na 2 uur zat ik aan de 79 graden. Nog een half uur gegeven.
Rond de 84 graden ingepakt in alu. folie en nog 1 uur teruggelegd.
Man wat was die griet sappig !!  :)

IMG_1074.jpg


IMG_1076.jpg
 
Ziet er heerlijk uit!
Dat zou ik ook wel lusten.
 
dat is een heerlijk kippetje geworden
 
Mooie kip. Is 84 graden voor kip niet hoog??
 
is de temperatuur het hele proces onder de 150C? En welke temp heeft je Q als je hem in folie terug legt?

Ik ga ook eens deze gerookte kip proberen!! Ziet er heerlijk uit!

Groet,
Alex
 
Smakelijke kip !
 
Lekker hoor!!
 
alex zei:
is de temperatuur het hele proces onder de 150C? En welke temp heeft je Q als je hem in folie terug legt?

Groet,
Alex

Ja, onder de 150. Temp schommelde tussen 110 en 125. Toen ik hem inpakte was de temp van de wsm 110. Ingepakt, teruggelegd en de luchtroosters dicht gezet.
84 kern temp lijkt hoog. Maar met kip neem ik geen risico. Boter zacht was die.
 
Terug
Bovenaan Onderaan