BasBQ
Beef en Steak

Kippensoep op de kamado

 
 

Daniel_Mono

Sprokkelaar
Berichten
36
Beste mensen,

Allereerst of ik mijn vraag in dit deel kwijt mag. Ik wist even niet waar ik de vraag moest stellen. Mocht dit de verkeerde plek zijn dan graag verplaatsen en excuus.

Ik wil vandaag kippensoep gaan maken in de dutch oven op de kamado. Ik heb al veel zitten lezen over de temperatuur van de kamado en of deze direct of indirect zou moeten. Ik kom veel verschillende dingen tegen voor veel verschillende soepen.

Nu is mijn vraag of iemand weet hoe ik mijn kamado moet instellen hiervoor?

Alvast dank.

Groeten Daniël
 
Verplaatst naar het juiste forumonderdeel, de Rookkamer. H&F en L&S zijn voor BBQ fotoreportages niet voor vragen.
Ik zou de BBQ indirect gebruiken, direct gaat het veel te hard.
De BBQ temeperatuur zou ik instellen tussen de 130 en 160 graden Celsius, dit moet je even uitproberen, de soep moet rustig pruttelen.
Is geen rocket science, er kan indirect niet zoveel verkeerd gaan.
Als het op de indoorpit te hard gaat zet je het gas ook iets lager of juist hoger als het niet meer pruttelt, de BBQ werkt precies eender, door het indirect werken heb je ook veel minder tot geen kans op aanbranden.
Suddervlees sudder ik bijvoorbeeld altijd indirect op BBQ.
 
Helemaal top dank je!! Dan gaan we dat straks eens proberen. Ik zal straks ook wat foto's posten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan