Hey allemaal, ik ben sinds een paar weken lekker aan het experimenteren op de BGE.
Vandaag: kippenpoten van kwaliteit (grutto) met een bak groenten eronder. Halverwege nog twee pakketjes zalm op de huid in aluminiumfolie toegevoegd.
Set up
Ik denk zelf aan kapotte dome thermometer, of te grote verschillen tussen rooster temperatuur en dome. Wat denken jullie?
Vandaag: kippenpoten van kwaliteit (grutto) met een bak groenten eronder. Halverwege nog twee pakketjes zalm op de huid in aluminiumfolie toegevoegd.
Set up
- Kip een dry brine gegeven, alleen zout. Op kamertemperatuur laten komen
- Houtskool: Good Charcoal Birch & Oak
- Aangestoken met drie wokkels
- Rond de 200 graden de platesetter erin
- 1 blokje hickory
- Gewacht tot de temp terug omhoog naar de ± 180 graden was
- Bak groenten erin, kip erop
- Zie net iemand hier de groenten op de platesetter zelf zetten... doe ik de volgende keer ook
- Groenten niet echt lekker gaar na 40 minuten. Die konden nog even terug, niks aan de hand.
- Smaak niet ideaal, rookhout en groenten.. meh
- Kip op kerntemperatuur 72 - 74 graden na 20 minuten. Ik had verwacht dat het ± 35 - 40 minuten nodig zou hebben.
- Droog en hard, niet sappig meer
- Smaak was ok maar ging heel erg richting gerookte kip
- Pakketjes zalm na 15 minuten... kneitedroog, helemaal ruk
Ik denk zelf aan kapotte dome thermometer, of te grote verschillen tussen rooster temperatuur en dome. Wat denken jullie?