- Berichten
- 67
Nadat ik ik hier al enkele keren de kippendijencake voorbij heb zien komen hebben we gister besloten deze vandaag eens klaar te maken. Gister de cake al voorbereid (na het klaarmaken van de bavette) zodat deze vanmiddag het warme kacheltje in kon...
vanmiddag om 12:30 de bbq aangestoken en naar ongeveer 110 graden gebracht en toen de cake indirect er in gezet:
Bij een kern temperatuur van 55 graden het vocht uit het blik opgevangen en de cake rechtstreeks op het rooster gezet. Het vocht heb ik gebruikt om samen met bbq saus een glace te maken. Hier heb ik de cake mee ingesmeerd tot hij klaar was..
en toen was die klaar
Verbeterpunt voor volgende keer is iets meer marinade voor de kippendijen. Verder smaakte zeker het omhulsel met het spek super!
Al met al een prima bbq weekend met gister de rollade van bavette en vandaag deze cake.
vanmiddag om 12:30 de bbq aangestoken en naar ongeveer 110 graden gebracht en toen de cake indirect er in gezet:
Bij een kern temperatuur van 55 graden het vocht uit het blik opgevangen en de cake rechtstreeks op het rooster gezet. Het vocht heb ik gebruikt om samen met bbq saus een glace te maken. Hier heb ik de cake mee ingesmeerd tot hij klaar was..
en toen was die klaar

Verbeterpunt voor volgende keer is iets meer marinade voor de kippendijen. Verder smaakte zeker het omhulsel met het spek super!
Al met al een prima bbq weekend met gister de rollade van bavette en vandaag deze cake.