BasBQ
Beef en Steak

Kipfilets op de Q

 

pa3fat

Sprokkelaar
Berichten
27
Vandaag een 3-tal kipfilets op de bbq.

In het begin van de middag ingesmeerd met wat zelfbedachte rub (mix van wat er zoal in het kruidenrekje stond) en in plastic folie in de koelkast laten inweken.
Rond 6-en op de bbq bij een temperatuur van zo'n 130-140 graden.

Na 1.5 uur eens gemeten en was de kerntemperatuur toch al zo'n 69 graden. Genoeg leek me.

De filets waren eigenlijk onverwacht toch best droog. Niet droger als normaal uit de pan, maar toch.

Wat doe ik verkeerd of wat kan er beter.

Graag jullie advies.


 
Thermometer misschien niet helemaal in het midden gestopt?
Misschien is je meter niet meer goed? Kan je testen in kokend water
 
ik zou ook, zoals Ceriel al aangeeft, op hoger vuur gaan zitten en dan korter grillen
 
Terug
Bovenaan Onderaan