- Berichten
- 27
Vandaag een 3-tal kipfilets op de bbq.
In het begin van de middag ingesmeerd met wat zelfbedachte rub (mix van wat er zoal in het kruidenrekje stond) en in plastic folie in de koelkast laten inweken.
Rond 6-en op de bbq bij een temperatuur van zo'n 130-140 graden.
Na 1.5 uur eens gemeten en was de kerntemperatuur toch al zo'n 69 graden. Genoeg leek me.
De filets waren eigenlijk onverwacht toch best droog. Niet droger als normaal uit de pan, maar toch.
Wat doe ik verkeerd of wat kan er beter.
Graag jullie advies.
In het begin van de middag ingesmeerd met wat zelfbedachte rub (mix van wat er zoal in het kruidenrekje stond) en in plastic folie in de koelkast laten inweken.
Rond 6-en op de bbq bij een temperatuur van zo'n 130-140 graden.
Na 1.5 uur eens gemeten en was de kerntemperatuur toch al zo'n 69 graden. Genoeg leek me.
De filets waren eigenlijk onverwacht toch best droog. Niet droger als normaal uit de pan, maar toch.
Wat doe ik verkeerd of wat kan er beter.
Graag jullie advies.