Smokeye
Kooltjesharker
- Berichten
- 164
Moest even ontsnappen aan het Corona gedoe. En heb dat ik de boodschappen deed direct een aantal grote kipfilet meegenomen.
Heb de filet eerst in zout water geweekt 50/50 en na een uur uit hun badje gehaald en droog gewreven.
Hierna nog een half uur buiten gedroogd en ondertussen de briketten heet gestookt.
Als rook middel heb ik vandaag rookmot van beukenhout (2 handen vol) gebruikt met zwarte thee (verhouding 90/10). Eerst dit een kwartier geweekt in water en daarna op de metalen plaat in de rookton.
De temperatuur heb ik eerst naar de 80 graden gebracht totdat de filets rond de 65 graden waren opgelopen (2,5 uur verder) waarna ik de temperatuur heb opgeschroefd naar de 160 graden totdat een kerntemperatuur van 75 graden was bereikt.
Hierna heb ik ze nog in folie laten rusten.
Dinsdag (ja idd nog even wachten) worden ze gebruikt bij de zuurkool.
(Ik heb helaas geen foto?s omdat dit op de een of andere manier niet lukt )
Weber GBS 57
Rookton Albatros
Heb de filet eerst in zout water geweekt 50/50 en na een uur uit hun badje gehaald en droog gewreven.
Hierna nog een half uur buiten gedroogd en ondertussen de briketten heet gestookt.
Als rook middel heb ik vandaag rookmot van beukenhout (2 handen vol) gebruikt met zwarte thee (verhouding 90/10). Eerst dit een kwartier geweekt in water en daarna op de metalen plaat in de rookton.
De temperatuur heb ik eerst naar de 80 graden gebracht totdat de filets rond de 65 graden waren opgelopen (2,5 uur verder) waarna ik de temperatuur heb opgeschroefd naar de 160 graden totdat een kerntemperatuur van 75 graden was bereikt.
Hierna heb ik ze nog in folie laten rusten.
Dinsdag (ja idd nog even wachten) worden ze gebruikt bij de zuurkool.
(Ik heb helaas geen foto?s omdat dit op de een of andere manier niet lukt )
Weber GBS 57
Rookton Albatros