- Berichten
- 272

Sinds ik het Gourmetsysteem van Weber heb, zou dat ding beter in de keuken terecht komen ....
Nodig :
500gr Kip ( filet of dij zonder been )
konimex Ajam Paniki ( pittig ) ( omdat het makkelijker te kopen is, dan te maken

125ml water ( 1/2 van de gewenste hoeveelheid op de verpakking )
125ml zoete ketjap ( rest van het vocht voor de boemboe )
5 ? 6 EL bruine basterdsuiker ( naar smaak )
PE-ZO- droge knoflook + eigen kruiden voor de kip ( eigen initiatief, ik heb 5spices-poeder )
Wok heet stoken
( nog niet gebeurd

Kip bruinen in een scheutje arachide olie ( lekker heet stoken )
Kruiden en op smaak brengen
Als de kip goed gebruind is, de boemboe van Konimex erbij en even meewokken.
als de kipjes goed bedeeld zijn, water en ketjap toevoegen ( pas op het spetteren )
Vermengen, en naar smaak de bruine suiker oplossen in het vocht
Even in laten koken ( maar op tijd de kip eruit, anders droogt die uit )
Wij willen de eindsaus lekker dik, die die reduceert tot bijna de helft.
Lekjker met gekookte rijst, Seroendeng en kroepoek