ranonkel
Vuurmaker
- Berichten
- 67
Vandaag mijn joetisserie ontvangen. Hoogtijd voor een eerste kook verslag dus.
Gister de kip van de slager ingesmeerd met adana kebab kruiden. Had geen speciale rub ik huis maar deze kruiden doen het altijd goed bij kip.
Vandaag dan aan het spit met 2 blokjes maple hout tussen de houtskool. Ik kon niet uitvinden hoe ik een halve platesetter kon gebruiken. Het divide en conquer systeem past niet samen met de joetisserie. Een rooster op de kolen mand en daar de plate setter op past niet onder de kip. Iemand misschien een idee?
Nu geprobeerd om alle houtskool aan een kant te plaatsen maar daardoor wat te weinig gebruikt. Volgende keer maar anders proberen.
Na een uurtje de kipfile op 72 graden maar nog geen krokant velletje. Toen alle schuiven helemaal open gezet en het pannetje er tussen uit gehaald. Nog even 10 minuten laten draaien tot het vel krokant was.
Gegeten met zoete aardappel patat met rozemarijn en een honing mosterdsaus.
Al met al een geslaagde eerste keer met de joetisserie met ruimte voor verbetering de volgende keer.
Gister de kip van de slager ingesmeerd met adana kebab kruiden. Had geen speciale rub ik huis maar deze kruiden doen het altijd goed bij kip.
Vandaag dan aan het spit met 2 blokjes maple hout tussen de houtskool. Ik kon niet uitvinden hoe ik een halve platesetter kon gebruiken. Het divide en conquer systeem past niet samen met de joetisserie. Een rooster op de kolen mand en daar de plate setter op past niet onder de kip. Iemand misschien een idee?
Nu geprobeerd om alle houtskool aan een kant te plaatsen maar daardoor wat te weinig gebruikt. Volgende keer maar anders proberen.
Na een uurtje de kipfile op 72 graden maar nog geen krokant velletje. Toen alle schuiven helemaal open gezet en het pannetje er tussen uit gehaald. Nog even 10 minuten laten draaien tot het vel krokant was.
Gegeten met zoete aardappel patat met rozemarijn en een honing mosterdsaus.
Al met al een geslaagde eerste keer met de joetisserie met ruimte voor verbetering de volgende keer.