
Gisteren thaise kip gemaakt volgens het volgende recept http://www.eatingthaifood.com/2014/03/authentic-thai-grilled-chicken-recipe-gai-yang/. Ik heb alleen de marinade van het recept gebruikt, niet de saus. De marinade wordt bijna een soort pasta die je op de kip aanbrengt.
Recept marinade :
4 eetlepels soya saus
1 eetlepel thaise vissaus
2 eetlepels palm suiker
1 eetlepel donkere soya saus (of een extra lepel lichte als je dit niet hebt)
8 eetlepels water
30 tenen knoflook
2 stengels sereh (citroengras)
2.5 eetlepels hele zwarte peper korrels
8 koriander wortels (deze kan je bij goede toko's zoals amazing oriental krijgen, anders kan je ook de stelen van de koriander nemen)
Alles fijnmaken in een vijzel tot je een pasta krijgt. Voor de mensen die voor het gemak gaan (hier ben ik meer van) kan je ook een keukenmachine of een blender o.i.d. gebruiken. Kip 24 uur in de marinade in de koelkast. Volgende dag op zo'n 150-175 graden tot een kerntemperatuur van 80 graden.
Bakkie marinade :

Na een nachtje in de marinade op de WSM. Had wellicht ook indirect op de OTP gekund, maar ik ben nu eenmaal mijn WSM een beetje aan het ontdekken...

Ze waren echt enorm lekker! Vanuit visueel oogpunt had ik ze nog even op hoger vuur moeten searen, maar de smaak was er niet minder om!