- Berichten
- 1.648
Vanavond kip teriyaki spiesjes gemaakt. Eerst Teriyaki gemaakt van 200 ml water, 200 ml ketjap, 50 gr bruine basterd suiker, 2 el sesamolie, 2 knoflook tenen en een beetje maizena. Terwijl de Teriyaki afkoelt, kipfilet plat geslagen en in repen gesneden. Kip repen met 1/3 v/d marinade in vacuvin pot gestopt, lucht eruit en 30 min in koelkast gezet. Vervolgens kiprepen aan spiesjes geregen en op de hete Q gelegd. Kip heeft er circa 10 min op gelegen, in de tussentijd peulen geblancheerd en daarna kort in de wok. Mie gekookt en na het afgieten "ingewreven" met sesamolie. Bordjes vol geschept met peulen, mie en 2 spiezen. Het was weer smullen.

kipfilet plat geslagen met koekenpan

Teriyaki staat te pruttelen




Bedankt voor het kijken

kipfilet plat geslagen met koekenpan

Teriyaki staat te pruttelen




Bedankt voor het kijken