- Berichten
- 60
Ons weer even aan iets nieuws gewaagd, geinspireerd door mister X.
16 kippendijen
1/2 liter yoghurt
handvol knoflooktenen
3 grote sjalotten
1 grote groene jalapeno
3 kleine scherpe peperoncino pepertjes
veel Garam Masala
veel gerookte paprika poeder
veel Kukurma
Peper&zout
2 churrasco spiesen
Zoals de foto's laten zien de avond ervoor alles even lekker bij elkaar en een nachtje laten wennen in de koelkast. Volgende avond op de spiesen, 8 dijen per stuk en indirect laten garen boven heet vuur. En terwijl de kip ligt te garen heeft mijn fantastische vrouw naan brood gemaakt from scratch.
Het ging een stuk langzamer dan gedacht. Zodra de marinade een beetje solide werd heb ik de alu bakjes weggehaald en ging het garen een stuk beter. Overall een drietal keer gedraaid. Toen de kerntemp overal boven de 75 zat naar binnen en gesneden.
Reslutaat een heerlijke en gezellige maaltijd maar in alle eerlijkheid de kip was flauw.. we hebben maar wat zout toegevoegd. Prima gaar en mals maar leek wel saaier dan een kipfilet zonder iets in de pan. Gelukkig was het naan brood overheerlijk, dat maakte weer wat goed. Geen idee wat hier nu de oorzaak van is. Beetje zout te kort kan gebeuren maar hier zaten zoveel heerlijke kruiden in en er kwam bijna niets van terug. Mijn vrouw heeft de volgende dag de restjes opgepeuzeld en wist te melden dat het toen wel beter leek.
Volgende keer ga ik in ieder geval de marinade geheel apart maken voor het te mengen met het vlees, dan kan ik beter controle houden. Yoghurt is bij deze ook even niet mijn favoriete basis, die zal ik er niet snel weer bij pakken...
Nu hard aan het peinzen, PP wellicht volgende week, wel vroeg op
16 kippendijen
1/2 liter yoghurt
handvol knoflooktenen
3 grote sjalotten
1 grote groene jalapeno
3 kleine scherpe peperoncino pepertjes
veel Garam Masala
veel gerookte paprika poeder
veel Kukurma
Peper&zout
2 churrasco spiesen
Zoals de foto's laten zien de avond ervoor alles even lekker bij elkaar en een nachtje laten wennen in de koelkast. Volgende avond op de spiesen, 8 dijen per stuk en indirect laten garen boven heet vuur. En terwijl de kip ligt te garen heeft mijn fantastische vrouw naan brood gemaakt from scratch.
Het ging een stuk langzamer dan gedacht. Zodra de marinade een beetje solide werd heb ik de alu bakjes weggehaald en ging het garen een stuk beter. Overall een drietal keer gedraaid. Toen de kerntemp overal boven de 75 zat naar binnen en gesneden.
Reslutaat een heerlijke en gezellige maaltijd maar in alle eerlijkheid de kip was flauw.. we hebben maar wat zout toegevoegd. Prima gaar en mals maar leek wel saaier dan een kipfilet zonder iets in de pan. Gelukkig was het naan brood overheerlijk, dat maakte weer wat goed. Geen idee wat hier nu de oorzaak van is. Beetje zout te kort kan gebeuren maar hier zaten zoveel heerlijke kruiden in en er kwam bijna niets van terug. Mijn vrouw heeft de volgende dag de restjes opgepeuzeld en wist te melden dat het toen wel beter leek.
Volgende keer ga ik in ieder geval de marinade geheel apart maken voor het te mengen met het vlees, dan kan ik beter controle houden. Yoghurt is bij deze ook even niet mijn favoriete basis, die zal ik er niet snel weer bij pakken...
Nu hard aan het peinzen, PP wellicht volgende week, wel vroeg op
