BasBQ
Beef en Steak

kip ribs en PP tegelijk

M

morphie

Gast
Hi guys,

Binnenkort heb ik een BBQ feestje voor een man of 10.
Ik ben aan het denken om PP, ribs, en kip klaar te maken.
De kip vooral omdat niet iedereen verzot is op varkenvlees. (Natuurlijk hebben ze de low en slow versie van dit alles nog niet geproefd).

Nu in alle kip recepten die ik tegenkom moet de temperatuur van de WSM een stuk hoger staan. ongeveer 350?F
Voor ribs en pp staat de temperatuur van de WSM op ongeveer 250 ?F

Moet ik hier nu uit afleiden dat ik onmogelijk beiden tegelijk kan klaar maken, of kan de kip ook perfect aan een lagere temperatuur of PP en ribs aan een hogere zonder uitgedroogd/verbrand te geraken??
Andere ideen of tips zijn welkom ...

Wim

 
De 350F is een grill temperatuur. De werking van een Smoker is gebaseerd op lagere temperaturen 225-275 F
Je kan in de meeste smokers mbv 2 verdiepingen werken maar het verschil tussen deze 2 lagen moet je meer in de 10-15 graden zoeken. Dus kip, ribs en PP op 350 F samen zou ik niet doen. Je kan een kip wel gaar krijgen op 250F. alleen het velletje wordt dan niet knapperig
 
ligt eraan welk kiprecept je wil maken. Als het inderdaad met velletje is, zou ik deze weglaten. er zijn leuke kiprecepten te vinden voor de temperatuur van 250F
 
Terug
Bovenaan Onderaan