- Berichten
- 151
De bestelde houten plankjes heb ik al weer een een tijdje in huis liggen, maar nog niet gebruikt.
Zalm of de ballen van Frits altijd goed en lekker, maar toch eens wat anders proberen.
Ik heb een recept gebruikt van bedr. V.d. Pol waar we een tijd geleden eens een houten ceder plank voor in de oven van hebben gekregen.
Kipfilet marineren in een mengsel van (voor ca. 4 - 6 filets):
2 theelepels gedroogde oregano
4 eetlepels mosterd
4 eetlepels honing
2 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
Peper en zout
De kipfilet omwikkelen met ontbijtspek (of natuurlijk je eigen bacon...)
Op de voorgeweekte ceder plank en op de Q op zo'n 200C.
Kerntemperatuur minimaal 72C en dan smullen.
Heerlijk sappige kipfilet met een heerlijke smaak.
Dit gaan we vaker doen en dan eens experimenteren met andere marinades.
Zalm of de ballen van Frits altijd goed en lekker, maar toch eens wat anders proberen.
Ik heb een recept gebruikt van bedr. V.d. Pol waar we een tijd geleden eens een houten ceder plank voor in de oven van hebben gekregen.
Kipfilet marineren in een mengsel van (voor ca. 4 - 6 filets):
2 theelepels gedroogde oregano
4 eetlepels mosterd
4 eetlepels honing
2 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
Peper en zout
De kipfilet omwikkelen met ontbijtspek (of natuurlijk je eigen bacon...)
Op de voorgeweekte ceder plank en op de Q op zo'n 200C.
Kerntemperatuur minimaal 72C en dan smullen.
Heerlijk sappige kipfilet met een heerlijke smaak.
Dit gaan we vaker doen en dan eens experimenteren met andere marinades.


