BasBQ
Beef en Steak

Kip op de kamado, velletje wordt taai

  • Onderwerp starter Blackbastard
  • Startdatum
B

Blackbastard

Gast
Ik had laatste BCC op mn kamado gemaakt, netjes het recept gevolgd (noskos) maar in plaats van een knapperig velletje was het meer als perkament geworden. Wat doe ik fout, te veel rook misschien?

Remco
 
Welke temperatuur is dan mijn eerste vraag. Pas rond de 175?C krijg je een knapperig velletje. Je kunt het tussendooe nog even insmeren met boter. Je kunt er een paar gaatjes inprikken zodat het vet weg kan.
Allemaal manieren om een beter velletje te krijgen.
 
Hoe vers was je kippetje? Daar een idee van? Kip met het huidje van m'n schoonmoeder zal ook niet echt top zijn.

Edit nav post van onderbuurman; uiteraard tracht ik met bovenstaande niet te suggereren dat mevrouw Blackbastard duistere geheimen voor mijnheer Blackbastard heeft. Met zo'n onheilspellende naam ben ik toch extra voorzichtig. :-t
 
RichardElCheapo zei:
Hoe vers was je kippetje? Daar een idee van? Kip met het huidje van m'n schoonmoeder zal ook niet echt top zijn.
=))

Ik hoop voor je dat ze geen lid van dit forum is en stiekem mee leest  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan