- Berichten
- 224
Zo... dank zij dit forum ben ik echt aan het bbq geslagen. Ben nu op de vrijdag al aan het bedenken wat ik in het weekend ga maken. Nou dat is met nog nooit gebeurd. Het was ook wel weer heel erg dubbel dat @noskos vorige week geen filmpje had op zijn YouTube kanaal omdat ik zo verslaafd ben aan zijn recepten dat ik 1 week bezig ben om de benodigde ingrediënten of soms hardware in huis te halen (bij wijze van spreken) en daar dan erg druk mee ben maar ik had ook het gevoel dat ik dan een beetje in kon halen. Waar gaat dit over eigenlijk maar ik heb er zoveel plezier in dat ik nu eens een kip op blik gemaakt heb met andere ingrediënten als wat ik normaal gesproken zou doen.
Het begon al met de inhoud van de can, in heb deze voor het eerst gevult met cola. Want dat zou ook moeten lukken als ik Dennis mocht geloven Kip op een bierblik van de BBQ
Daarna ben ik de kip lekker gaan voorzien van de chickenrub van @noskos En vervolgens is die een ruim uur in de koelkast gaan intrekken. Overigens wil ik gewoon nog een een kip hebben van ruim 1,5kg maar dat kost echt de grootste moeite voor mij om die te vinden In mijn omgeving. Het is mij dit keer ook niet gelukt dus een goed adres of een goede tip zou wel fijn zijn.
Daarna de bbq ontdaan van de hoes en lekker inrichten met een heet waterbak, alufolie op de bodem om de luchttoevoer controle optimaal te beheersen (allemaal hier geleerd) thermometer aangesloten voor de juiste temperatuur thv het rooster.
Dit keer heb ik voor het eerst het oude zalmrookplankje gebruikt als rookhout. Ik heb hier eens gelezen dat het daar ook voor ingezet kon worden. Dit vindt ik zo “duurzaam” dat ik dat ook wel eens wilde proberen.
Overigens was dit het laatste plankje van weber want recentelijk is mijn voorraad aangevuld met plankjes van @Frits.

Goed en toen even zorgen dat de temperatuur constant zou blijven zo op 160-175 graden En dat ging wonderwel goed ondanks het feit dat het ineens begon te miezeren (lichte regen) Dus snel mijn magnetische weber thermomether maar even beschermd.
Gelukkig stond er weinig wind dus dit ging net aan. (ik weet namelijk niet of het ding spatwaterdicht is dus nam ik maar het zekere voor het onzekere)
Ik kreeg na verloop van de tijd een berichtje dat de kern temperatuur van 74graden er aan zat te komen. Dus ging ik eens kijken naar de kip . Nou prachtig was hij geworden.
Het is net alsof de kip zwaait met zijn rechtervleugel

Ik had altijd moeite om de kip ervaar te halen en toen las ik ergens de tip van @noskos dat hij een grote tang onder de vleugels plaatse en het zo van de bbq afhaalde. Dus dat ging ik natuurlijk ook proberen. En jawel perfect. Dus bedankt voor de tip. (Het wordt nog wel eens wat met me)
Toen mocht het kippetje lekker mee naar binnen en heb ik het daar uit elkaar gehaald met handschoen aan. En toen dacht ik “ik had eerst katoennenhandschoenen aan moeten doen en daarover heen mijn Nitrihandschoenen, het is zo warm aan mijn vingers” dus een volgende keer moet ik dat nog even wat beter regelen. En daarom ben ik zo druk met BBQ-en omdat ik wil dat het iedere keer net weer wat beter gaat. Dus bedacht ik me weer een volgende aankoop. Een wildschaar. Heeft iemand tips voor me. Maar goed.... nu serveren en dan lekker genieten. We hebben het ons makkelijk gemaakt met een patatje en salade.
Overigens wat mij opviel was dat het vocht, wat bij mij cola was, helemaal niet meer op cola leek. Het was gewoon doorzichtig lichtbruin water geworden. Ik vond het opmerkelijk.
Het begon al met de inhoud van de can, in heb deze voor het eerst gevult met cola. Want dat zou ook moeten lukken als ik Dennis mocht geloven Kip op een bierblik van de BBQ
Daarna ben ik de kip lekker gaan voorzien van de chickenrub van @noskos En vervolgens is die een ruim uur in de koelkast gaan intrekken. Overigens wil ik gewoon nog een een kip hebben van ruim 1,5kg maar dat kost echt de grootste moeite voor mij om die te vinden In mijn omgeving. Het is mij dit keer ook niet gelukt dus een goed adres of een goede tip zou wel fijn zijn.
Daarna de bbq ontdaan van de hoes en lekker inrichten met een heet waterbak, alufolie op de bodem om de luchttoevoer controle optimaal te beheersen (allemaal hier geleerd) thermometer aangesloten voor de juiste temperatuur thv het rooster.
Dit keer heb ik voor het eerst het oude zalmrookplankje gebruikt als rookhout. Ik heb hier eens gelezen dat het daar ook voor ingezet kon worden. Dit vindt ik zo “duurzaam” dat ik dat ook wel eens wilde proberen.
Overigens was dit het laatste plankje van weber want recentelijk is mijn voorraad aangevuld met plankjes van @Frits.


Goed en toen even zorgen dat de temperatuur constant zou blijven zo op 160-175 graden En dat ging wonderwel goed ondanks het feit dat het ineens begon te miezeren (lichte regen) Dus snel mijn magnetische weber thermomether maar even beschermd.
Gelukkig stond er weinig wind dus dit ging net aan. (ik weet namelijk niet of het ding spatwaterdicht is dus nam ik maar het zekere voor het onzekere)
Ik kreeg na verloop van de tijd een berichtje dat de kern temperatuur van 74graden er aan zat te komen. Dus ging ik eens kijken naar de kip . Nou prachtig was hij geworden.
Het is net alsof de kip zwaait met zijn rechtervleugel


Ik had altijd moeite om de kip ervaar te halen en toen las ik ergens de tip van @noskos dat hij een grote tang onder de vleugels plaatse en het zo van de bbq afhaalde. Dus dat ging ik natuurlijk ook proberen. En jawel perfect. Dus bedankt voor de tip. (Het wordt nog wel eens wat met me)
Toen mocht het kippetje lekker mee naar binnen en heb ik het daar uit elkaar gehaald met handschoen aan. En toen dacht ik “ik had eerst katoennenhandschoenen aan moeten doen en daarover heen mijn Nitrihandschoenen, het is zo warm aan mijn vingers” dus een volgende keer moet ik dat nog even wat beter regelen. En daarom ben ik zo druk met BBQ-en omdat ik wil dat het iedere keer net weer wat beter gaat. Dus bedacht ik me weer een volgende aankoop. Een wildschaar. Heeft iemand tips voor me. Maar goed.... nu serveren en dan lekker genieten. We hebben het ons makkelijk gemaakt met een patatje en salade.
Overigens wat mij opviel was dat het vocht, wat bij mij cola was, helemaal niet meer op cola leek. Het was gewoon doorzichtig lichtbruin water geworden. Ik vond het opmerkelijk.
Laatst bewerkt: