BasBQ
Beef en Steak

Kip op bbq. Hoe qua gereedschap/accessoires

smokeydre

Vuurmaker
Berichten
51
Ik zou graag een kippetje op de bbq bereiden.
De Weber spit vind ik veel te duur. En de stomer is alsnog 35 euro. Hebben jullie tips hoe dat goedkoper kan? Begreep dat een blikje ook niet perse gezond is.
 
AH heeft ook kip standaards  ;)
 
Vlinderen die kip
 
hier 2x per maand kip  aan delen gesneden dus 2x vleugel.poot,borst en 2 delen karkas.
en dan gekruid of gemarineerd in mn oven.
de vleugels zijn eerder klaar en leg ik uit de hitte op de karkas delen,maar meestal eet ik die gelijk uit t vuistje
 
Ridevi71 zei:
Vlinderen die kip
+1
Maar dan niet de spiezen erdoor, maar netjes het borstbeen verwijderen :)
 
smokeydre zei:
Ik zou graag een kippetje op de bbq bereiden.
De Weber spit vind ik veel te duur. En de stomer is alsnog 35 euro. Hebben jullie tips hoe dat goedkoper kan? Begreep dat een blikje ook niet perse gezond is.

Blik in de kip en hopen dat die niet omvalt. Goedkoper kan niet  ;)
 
Waarom leg je de kip niet gewoon met de rug op je rooster ?

Insmeren met een dun laagje olie, vervolgens een heerlijke rub er over.
Indirect op zo'n 190?C, voor om en nabij een uurtje, en je hebt een perfect chickie.
Niks blikje (heeft trouwens geen enkele meerwaarde)

27713392025_d9f88ea687.jpg


Mac
 
Mac zei:
Waarom leg je de kip niet gewoon met de rug op je rooster ?

Insmeren met een dun laagje olie, vervolgens een heerlijke rub er over.
Indirect op zo'n 190?C, voor om en nabij een uurtje, en je hebt een perfect chickie.
Niks blikje (heeft trouwens geen enkele meerwaarde)

27713392025_d9f88ea687.jpg


Mac


+1
 
Terug
Bovenaan Onderaan