BasBQ
Beef en Steak

Kip normande

goosebumps

Sprokkelaar
Berichten
42
Het leek me wel leuk om dit recept te maken komend weekend op de bastard met een DO erin.

https://deliciousmagazine.nl/site/2018/12/05/kip-a-la-normande/

Heeft iemand dit al ooit gemaakt met een DO? Nog tips of een alternatief recept?
De puree wil ik maken met een combinatie van aaardappels met knolselderij. Dat vind ik wel lekker winters.


 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.153
Bereidingswijze lijkt heel veel op onze Coq au Vin (met witte wijn!)
Met zijn variatie op dit recept heeft Camiel met een DO wedstrijd in 2017 de 3e prijs gewonnen.
Hij heeft een zoete witte wijn gekozen, dat zouden wij nooit doen, ga voor een Chablis, ja die is niet goedkoop maar het geeft enorm veel meerwaarde aan de
smaak. De Chablis van Lidl is niet zo erg duur maar wel lekker, van de Jumbo trouwens ook.
De Pouilly Fume op de foto is ook erg lekker maar wel decadent
Het recept staat hier op het forum, zie link hieronder

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=6383.0
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.153
Mocht je het recept gaan maken en gaan flamberen, laat dan de pan (DO) waarin je gaat flamberen eerst pisheet worden!
Alvorens de kip en de cognac erin te doen en in vuur en vlam te zetten.
 

goosebumps

Sprokkelaar
Berichten
42
Is dat de moeite waard om te doen buiten het showelement? Ik heb geen cognac meer staan, ik ben meer van de whisky. Die staat er nog genoeg  ;)
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.153
goosebumps zei:
Is dat de moeite waard om te doen buiten het showelement? Ik heb geen cognac meer staan, ik ben meer van de whisky. Die staat er nog genoeg  ;)

Ja absoluut, maar wel met Cognac, whisky is te zwaar, Cognac is fruitiger.
Mijn meisje proeft het zelfs als ik het met een goedkope G&G huismerk Cognac flambeer.
Dus ik flambeer tegenwoordig met Hennesy VS (de gangbare dus) :D
Die is ook erg lekker om zo uit een glaasje te nippen
 
Bovenaan Onderaan