BasBQ
Beef en Steak

Kip-Kaas Grillworst sessie (en nog wat ander gepruts)

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.356
En waarom is dat vocht toevoegen noodzakelijk? Kipgehakt is opzich al erg vochtig...
De laatste keer ben ik het vergeten en merk geen verschil.

Ps... Wat een prachtige worst heb jij Sander 😜
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.250
water bevordert de sappigheid, myosines (eiwitten) in je vlees kunnen vocht binden dus door iets water toe te voegen wordt je worst sappiger en commercieel ook nog goedkoper

@Ewald , verbeter me als het niet correct is .. jij bent de specialist.
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
2.356
Als het dan toch te nat is iets langer laten mengen dan komen er meer eiwitten los
Of een eieren toevoegen of fosfaat langer mengen is het gemakkelijkst
Waarom zou je fosfaat willen gebruiken? Je krijgt zo een fantastisch resultaat zonder. Dat de industrie dit gebruikt begrijp ik, maar hier probeer ik juist van weg te blijven.

De werking begrijp ik, maar dat wil ik er niet in als hobbyist. Goede producten gebruiken en je hebt dat niet nodig.
 

Alex1975

Pitmaster
 
 
Berichten
659
Waarom zou je fosfaat willen gebruiken? Je krijgt zo een fantastisch resultaat zonder. Dat de industrie dit gebruikt begrijp ik, maar hier probeer ik juist van weg te blijven.

De werking begrijp ik, maar dat wil ik er niet in als hobbyist. Goede producten gebruiken en je hebt dat niet nodig.
Zei toch eventueel, voor als je met de handen in het haar staat
Per ongeluk te veel vocht hebt toegevoegd
 

Alex1975

Pitmaster
 
 
Berichten
659
Sorry ik begrijp het niet we zijn hier om van elkaar te leren en ervaringen te delen .
En als ik iemand beledigd hebt of boos heb gemaakt dan spijt mij dat
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.250
Sorry ik begrijp het niet we zijn hier om van elkaar te leren en ervaringen te delen .
En als ik iemand beledigd hebt of boos heb gemaakt dan spijt mij dat
Vond je antwoord nogal bot. Misschien interpreteer ik het verkeerd.
 

Alex1975

Pitmaster
 
 
Berichten
659
Was zeker niet bot bedoeld .was meer om mijn ervaringen te delen.
En weet wat er allemaal mis kan gaan en om dan toch een goed eindresultaat te krijgen zijn er allerlei trucjes en deze wilde ik graag met eenieder delen meer niet.
Ik wordt misschien iets te enthousiast als het om de worstmakerij gaat.
 
Bovenaan Onderaan