- Berichten
- 1.184
Al maanden stond het op mijn (te lange) verlanglijstje: een vleesmolen. Wordt het een Porkert of een KitchenAid opzetstuk? Opeens was daar een mooie aanbieding voor de KitchenAid. @SandyMan dacht er ook zo over en was de eerste die hem aanschafte. Ik bleef twijfelen en hield mezelf voor dat ik al genoeg gekocht had vorige maand. De wilskracht om de verleiding te weerstaan was echter niet opgewassen tegen al die mooie verslagen van @SandyMan! Vorige week ging ik overstag en bestelde ik de vleesmolen. De worstenbijbel mocht er natuurlijk niet bij ontbreken.
Vandaag was dan eindelijk de dag. Genoeg tijd om rustig aan de slag te gaan met mijn eerste worsten: Kip Jalapeños en Cheddar. Als basis heb ik het recept uit de Worstenbijbel gebruikt maar ik heb er 200g cheddar en citroen/peper kruiden aan toegevoegd. Daarnaast leek de 15g Jalapeños mij wel erg mager. Uiteindelijk gingen er bij mij 4 verse Jalapeños in.
Van de week bij de Hanos al 2kg kippendijen meegenomen. Hiervan ging vanmorgen, samen met de vleesmolen, 1kg de vriezer in voor een uurtje. In die tijd kon ik mooi alle kruiden, de knoflook, cheddar en jalapeños snijden.
Het malen van het gehakt ging echt als een tierelier. Binnen een minuut was die kilo kippendijen omgetoverd tot een mooie brij
Ik twijfelde om alle ingrediënten in 1x er bij te doen en besloot eerst een beetje te mengen met alleen de kruiden
Daarna alsnog de rest er bij gekieperd en verder gemengd tot het een mooi geheel vormde
De darm die ik van de slager gekregen heb lag al even in het water. De vleesmolen werd omgebouwd tot een vuller en tegelijkertijd maakte ik een klein hamburgertje van het mengsel om te proeven. We vonden het allebei nog iets te flauw van smaak en besloten nogmaals 2gr korianderzaad, 2gr piment en 2gr peperbolletjes te vijzelen en toe te voegen.
Daarna kwam onze eerste worst tot leven. Het werd me al heel snel duidelijk dat ik niet tegelijkertijd worst kan vasthouden, de voedselstamper kan bedienen en nieuw vlees aan de molen kan aanbieden. Gelukkig was ik samen met mijn verloofde en mocht zij de worst vasthouden
Voor de eerste keer erg tevreden met het resultaat. Het vullen vergt wat oefening maar dat komt vanzelf. Als onze vriezer niet zo klein was zou ik meteen nog wat andere recepten proberen maar dat houden jullie nog tegoed van mij! Voor vanavond staat er diamanthaas op het menu, dus we moeten nog even wachten met het daadwerkelijk proeven... Nu ik erover nadenk.. Misschien wordt het stiekum wel een voorgerechtje. ;-)
Vandaag was dan eindelijk de dag. Genoeg tijd om rustig aan de slag te gaan met mijn eerste worsten: Kip Jalapeños en Cheddar. Als basis heb ik het recept uit de Worstenbijbel gebruikt maar ik heb er 200g cheddar en citroen/peper kruiden aan toegevoegd. Daarnaast leek de 15g Jalapeños mij wel erg mager. Uiteindelijk gingen er bij mij 4 verse Jalapeños in.
Van de week bij de Hanos al 2kg kippendijen meegenomen. Hiervan ging vanmorgen, samen met de vleesmolen, 1kg de vriezer in voor een uurtje. In die tijd kon ik mooi alle kruiden, de knoflook, cheddar en jalapeños snijden.
Het malen van het gehakt ging echt als een tierelier. Binnen een minuut was die kilo kippendijen omgetoverd tot een mooie brij
Ik twijfelde om alle ingrediënten in 1x er bij te doen en besloot eerst een beetje te mengen met alleen de kruiden
Daarna alsnog de rest er bij gekieperd en verder gemengd tot het een mooi geheel vormde
De darm die ik van de slager gekregen heb lag al even in het water. De vleesmolen werd omgebouwd tot een vuller en tegelijkertijd maakte ik een klein hamburgertje van het mengsel om te proeven. We vonden het allebei nog iets te flauw van smaak en besloten nogmaals 2gr korianderzaad, 2gr piment en 2gr peperbolletjes te vijzelen en toe te voegen.
Daarna kwam onze eerste worst tot leven. Het werd me al heel snel duidelijk dat ik niet tegelijkertijd worst kan vasthouden, de voedselstamper kan bedienen en nieuw vlees aan de molen kan aanbieden. Gelukkig was ik samen met mijn verloofde en mocht zij de worst vasthouden

Voor de eerste keer erg tevreden met het resultaat. Het vullen vergt wat oefening maar dat komt vanzelf. Als onze vriezer niet zo klein was zou ik meteen nog wat andere recepten proberen maar dat houden jullie nog tegoed van mij! Voor vanavond staat er diamanthaas op het menu, dus we moeten nog even wachten met het daadwerkelijk proeven... Nu ik erover nadenk.. Misschien wordt het stiekum wel een voorgerechtje. ;-)