- Berichten
- 193
Vandaag was het dan zo ver. Kip op een bierblik. Gesmoorde Aardappeltjes erbij en venkelsalade met citrus voor de finishing touch.
Kip in de eigen gefabriceerde rub en een paar uur in de koeling.
Bierblikje openen, paar takjes thijm erin en kip erop.
Wat rookhout in de Q.
En gaan met die banaan, ehh kip.
Na 10 min. nieuwe aardappeltjes erbij, wat kippenbouillon en verse knoflook en weer verder garen tot een kerntemp. bij de dijen van 82 gr.
Kip uit het ei en de aardappeltjes nog even omdraaien voor een mooi jasje
De kip was geweldig, vol van sap en perfect gaar
Lekker wijntje en op het terras, beter kan niet
De salade, fijn gesneden venkel, sinaasappelpartjes en wat reepjes schil, wat olijfolie met sinaasappelsap en citroensap, wat zout en peper, lekker verfrissend
Zijn er nog verbeterpunten, ja, het had van mij minder rokerig gemogen en door het meegaren van de aardappeltjes was het velletje van de kip minder krokant dan de bedoeling was. Volgende keer eerst de aardappeltjes garen en warmhouden in de oven en dan de kip in het ei. Maar voor nu, lekker gegeten
Kip in de eigen gefabriceerde rub en een paar uur in de koeling.

Bierblikje openen, paar takjes thijm erin en kip erop.

Wat rookhout in de Q.

En gaan met die banaan, ehh kip.


Na 10 min. nieuwe aardappeltjes erbij, wat kippenbouillon en verse knoflook en weer verder garen tot een kerntemp. bij de dijen van 82 gr.
Kip uit het ei en de aardappeltjes nog even omdraaien voor een mooi jasje

De kip was geweldig, vol van sap en perfect gaar

Lekker wijntje en op het terras, beter kan niet


De salade, fijn gesneden venkel, sinaasappelpartjes en wat reepjes schil, wat olijfolie met sinaasappelsap en citroensap, wat zout en peper, lekker verfrissend

Zijn er nog verbeterpunten, ja, het had van mij minder rokerig gemogen en door het meegaren van de aardappeltjes was het velletje van de kip minder krokant dan de bedoeling was. Volgende keer eerst de aardappeltjes garen en warmhouden in de oven en dan de kip in het ei. Maar voor nu, lekker gegeten