- Berichten
- 2.982
Soms moet je het wiel niet opnieuw uitvinden, maar gewoon vertrouwen op de kunde van oudgedienden.
Terwijl ik dit typ, heb ik al 1 van de 3 worsten opgegeten, dus ik denk dat het met de conclusie wel goed zit
.
Ik had dus bedacht om zelf grillworst te maken. Ewald had me al een paar keer gestalkt met plaatjes, dus ik was om.
Enige tijd geleden van vrouwlief een verbodenwoordaparaat gekregen
, dus geen excuses. Nog enkel een worstvuller, darmen en kruiden bestellen en gaan met die worst.
Het recept: https://bbqgenootschap.nl/threads/jalapeño-cheddar-kipgrillworst.30417/#post-438740
Zonder verder na te denken en door gebruik van dezelfde kruiden heb ik dit recept aangehouden. 2 verschillen:
Ik heb rode jalapeños gebruikt, die verrassend niet pittig waren. En het tweede verschil ik heb de worsten gegaard op 80 graden tot kern 75-80. Beetje overdone, maar dat is wat je vind op internet en voor een eerste keer is dit prima. De volgende keer ga ik eens voor langere tijd op 65 graden garen en het verschil testen.
Overigens heb ik gewoon kippendijgehakt gekocht bij de Hanos, omdat dit ook gewoon puur gehakt is en ik geen zin heb zelf te draaien.
Verder weinig toe te voegen. Dit is gewoon geweldig om te maken e n vooral super lekker.
Leermomenten: temperatuur en ondanks de stevigheid van de worstvuller is dit met twee toch echt handiger.
Ps. Ik had erg goede hulp
Terwijl ik dit typ, heb ik al 1 van de 3 worsten opgegeten, dus ik denk dat het met de conclusie wel goed zit

Ik had dus bedacht om zelf grillworst te maken. Ewald had me al een paar keer gestalkt met plaatjes, dus ik was om.
Enige tijd geleden van vrouwlief een verbodenwoordaparaat gekregen


Het recept: https://bbqgenootschap.nl/threads/jalapeño-cheddar-kipgrillworst.30417/#post-438740
Zonder verder na te denken en door gebruik van dezelfde kruiden heb ik dit recept aangehouden. 2 verschillen:
Ik heb rode jalapeños gebruikt, die verrassend niet pittig waren. En het tweede verschil ik heb de worsten gegaard op 80 graden tot kern 75-80. Beetje overdone, maar dat is wat je vind op internet en voor een eerste keer is dit prima. De volgende keer ga ik eens voor langere tijd op 65 graden garen en het verschil testen.
Overigens heb ik gewoon kippendijgehakt gekocht bij de Hanos, omdat dit ook gewoon puur gehakt is en ik geen zin heb zelf te draaien.
Verder weinig toe te voegen. Dit is gewoon geweldig om te maken e n vooral super lekker.
Leermomenten: temperatuur en ondanks de stevigheid van de worstvuller is dit met twee toch echt handiger.
Ps. Ik had erg goede hulp
