- Berichten
- 1.148
Goedenavond,
Gisteren (zaterdag) wezen struinen In de kringloopwinkel naar een keramische cakevorm.
Helaas niet te vinden.
Wel kwam ik een heuse römertopf tegen.. voor 3,50...
Wel eens iets over gelezen maar iets in mij zei: KOOPPEEENNN!!
Zo gezegd zo gedaan, blij ei en rondom gelukkig weer naar huis.
Wat meer over gelezen en vrouwlief kende het nog dat haar moeder er vroeger veel gebruik van maakt en ging opzoek naar een broodrecept.
Dit was in de oven klaargemaakt, dus niet gebeurd.
Maar goed.
Ik had nog groenten over van de kippendijencake en nog 3 stukken kippedij, die gerubd met gyros kruiden.
Römertopf eerst in het water gezet een 15 minuten en toen gevuld met groenten.
Kippedij er boven op en 2 aardappels in dikke plakken gesneden en de ruimte opgevuld in de bak.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
90 minuten indirect op 200 graden gehad, laatste kwartier met de deksel eraf.
Op het bordje en Man wat een geinige ervaring, heel anders eten, botermalse kippedij en groente goed gaar.
Aardappels prima gelukt en goed van smaak van alles wat in de bak zit. Verder geen kruiden ofzo toegevoegd, alleen de kruiden van de kip die z'n werk doen.
Lekker, en leuk avontuur, gaan we vaker gebruik van maken.
Oja, zoonlief wilde heel graag T-Bone steak, klaargemaakt met peper zout knoflookpoeder en indirect gegaard tot 46 graden (dit was te ver)
BBQ opgestookt en hopen op een "korstje " nou dat werd niks.
Stoute schoenen aangetrokken en snel rooster eruit gehaald en t-Bone cavemanstyle afgebrand.
(Kern was vlak daarvoor al 56.........)
10 minuten laten liggen en temp liep op tot 60graden..... (aaah paniek)
Maaarrrr, erg goed gelukt gelukkig, super mals.
Fijne avond
Gisteren (zaterdag) wezen struinen In de kringloopwinkel naar een keramische cakevorm.
Helaas niet te vinden.
Wel kwam ik een heuse römertopf tegen.. voor 3,50...
Wel eens iets over gelezen maar iets in mij zei: KOOPPEEENNN!!
Zo gezegd zo gedaan, blij ei en rondom gelukkig weer naar huis.
Wat meer over gelezen en vrouwlief kende het nog dat haar moeder er vroeger veel gebruik van maakt en ging opzoek naar een broodrecept.



Dit was in de oven klaargemaakt, dus niet gebeurd.
Maar goed.
Ik had nog groenten over van de kippendijencake en nog 3 stukken kippedij, die gerubd met gyros kruiden.
Römertopf eerst in het water gezet een 15 minuten en toen gevuld met groenten.
Kippedij er boven op en 2 aardappels in dikke plakken gesneden en de ruimte opgevuld in de bak.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk



90 minuten indirect op 200 graden gehad, laatste kwartier met de deksel eraf.
Op het bordje en Man wat een geinige ervaring, heel anders eten, botermalse kippedij en groente goed gaar.
Aardappels prima gelukt en goed van smaak van alles wat in de bak zit. Verder geen kruiden ofzo toegevoegd, alleen de kruiden van de kip die z'n werk doen.
Lekker, en leuk avontuur, gaan we vaker gebruik van maken.
Oja, zoonlief wilde heel graag T-Bone steak, klaargemaakt met peper zout knoflookpoeder en indirect gegaard tot 46 graden (dit was te ver)
BBQ opgestookt en hopen op een "korstje " nou dat werd niks.
Stoute schoenen aangetrokken en snel rooster eruit gehaald en t-Bone cavemanstyle afgebrand.
(Kern was vlak daarvoor al 56.........)
10 minuten laten liggen en temp liep op tot 60graden..... (aaah paniek)
Maaarrrr, erg goed gelukt gelukkig, super mals.
Fijne avond


Laatst bewerkt: