- Berichten
- 7.146

Na diverse keren een bierblik gebruikt te hebben, gisteren de Dr. Pepper variant geprobeerd.
Op het net het volgende recept gevonden: http://www.theqjoint.com/forum/showthread.php?6675-Beer-Can-Chicken-Using-Dr.-Pepper
Begonnen met het maken van de rub:
1 EL chili poeder (mengsel)
1 TL zout
1 TL knoflookpoeder
2 EL bruine basterd suiker
1 TL komijnpoeder
1 TL paprikapoeder

De kip gewassen, gedroogd en ingesmeerd met olijfolie. Hierna van binnen en buiten ingewreven met 3/4 van de rub.
Het blikje Dr. Pepper half leeggemaakt en het laatste deel van de rub er in gedaan.

Starter voor 3/4 gevuld met briketten en lekbak op het kolenrooster geplaatst. Temperatuur van de Q op 180/200 graden.
Kippetje erop, en een handje appelsnippers over de gloeiende briketjes gestrooid.

Na een uur, en 1 kwartslag gedraaid:

Nog een kwartiertje samen met wat Little Gem, besprenkeld met knoflook-olie en wat peper en zout

Lekkere variant op de BCC, met name de rub vond ik erg lekker door het pikante van de chili.
Ook de Dr.Pepper BBQ-saus gemaakt, maar hier geen foto's van .... :blush:
1 EL boter
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 cm gember, geraspt
Dit aanfruiten tot de ui glazig is, dan de andere ingredi?nten toevoegen en aan de kook brengen:
1 blikje Dr. Pepper
200 ml ketchup
wat geraspte citroenschil
2 EL citroensap
2 EL worcestershire sauce
2 EL BBQ saus, ik heb Sweet Baby Ray's Vidalia Onion gebruikt
peper en zout
Ik vond de smaak vrij vlak, iets pit gegeven met wat chilipoeder....
Geheel laten koken tot de gewenste dikte en serveren over de aangesneden kip.
Dit is vrij veel saus voor 1 kippetje, ik heb een flesje uitgekookt en hierin het, warme, restant gegoten.
