- Berichten
- 1.437
Vandaag stond er een kip aan het spit op de planning. Vanochtend op de zaterdagmarkt een mooie braadkip aangekocht en ook wat groene asperges en kastanjechampignons.
Na thuiskomst de kip in een zelfgemaakte rub gezet.
Toen het tijd was om de Q aan te steken, de kip op het spit gestoken en er de Meater+ in gestoken.
Misschien een volgende keer de kip maar eens opbinden, nu hingen de vleugels een beetje los.
Intussen de krieltjes gesneden, de kastanjechampignons gesneden en er fijngesneden knoflook en peterselie aan toegevoegd alsook een beetje roomboter, peper en zout. De groene asperges gewassen, er wat olijfolie over, knoflookpoeder, zwarte peper en wat grof zeezout.
Uiteindelijk toch nog van idee veranderd voor de krieltjes, deze een 10-tal minuten voorgekookt. En dan in de sizzling pan gemikt met wat ui en paar lepels saus op basis van zongedroogde tomaten en knoflook in plaats van ze te bakken in de oven met rozemarijn en knoflook.
De Meater+ gaf aan dat de kip klaar was. Ze nog even snel laten poseren alvorens te laten rusten.
Van het rustmoment gebruik gemaakt om de groene asperges te bakken op de Q.
Intussen nog ff snel een pepersaus in mekaar geknutseld met wat kalfsfond, groene peperkorrels en wat lichte room.
Dit was weer een heerlijke maaltijd.
Ben tevreden over de Meater+, de resterende bereidingstijd is handig om de bijgerechten mooi op tijd klaar te hebben.
Na thuiskomst de kip in een zelfgemaakte rub gezet.
Toen het tijd was om de Q aan te steken, de kip op het spit gestoken en er de Meater+ in gestoken.
Misschien een volgende keer de kip maar eens opbinden, nu hingen de vleugels een beetje los.
Intussen de krieltjes gesneden, de kastanjechampignons gesneden en er fijngesneden knoflook en peterselie aan toegevoegd alsook een beetje roomboter, peper en zout. De groene asperges gewassen, er wat olijfolie over, knoflookpoeder, zwarte peper en wat grof zeezout.
Uiteindelijk toch nog van idee veranderd voor de krieltjes, deze een 10-tal minuten voorgekookt. En dan in de sizzling pan gemikt met wat ui en paar lepels saus op basis van zongedroogde tomaten en knoflook in plaats van ze te bakken in de oven met rozemarijn en knoflook.
De Meater+ gaf aan dat de kip klaar was. Ze nog even snel laten poseren alvorens te laten rusten.
Van het rustmoment gebruik gemaakt om de groene asperges te bakken op de Q.
Intussen nog ff snel een pepersaus in mekaar geknutseld met wat kalfsfond, groene peperkorrels en wat lichte room.
Dit was weer een heerlijke maaltijd.
Ben tevreden over de Meater+, de resterende bereidingstijd is handig om de bijgerechten mooi op tijd klaar te hebben.