Beef en Steak

Keuzestress, de keuze is reuze

Bachhimself

Tondelzoeker
Berichten
15
Ik ben in het bezit van een BBQ DE WEBER 57 cm en een Ooni karu voor de pizza”s.

Maar ik wil er wat bij een Kamado. Maar ja dan komen de modellen. Ik ben nu aan het kijken naar de Black Bastard L of de Weber Kamado. Hij wordt alleen voor slow gebruikt wat voor fast heb ik mijn 57 bbq en voor pizza de Ooni

Ik ben vooral benieuwd naar goede argumenten om voor A of B te kiezen.

Even wat gedachte die ik nu heb

Weber kamado
-minpunten
prijs (kunstmatig hooggehouden)
Import

Voordeel
Ben bekend met het merk

Black bastard L
Meer bbq voor hetzelfde geld
Wel kleiner oppervlakte
Als hij valt is hij stuk




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Ik ben heel tevreden met mijn Weber koppel. De accessoires kan je op beide gebruiken. Import vind ik geen nadeel, kwaliteit en garantie een voordeel. En de prijs? Voor een even grote keramische kamado betaal je snel hetzelfde of meer.

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Goed punt dat de spullen uitwisselbaar zijn.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hoe wou je een Kamado laten vallen? Ja dan breekt ie. Maar je echt je best doen om hem te laten vallen hoor. Als je de weber te lijf gaat met een hamer is ie ook kapot… Van 10 hoog valt ook een weber kapot.

Ik moet eerlijk bekennen dat een Kamado laten vallen ook mijn angst was, maar als ie stevig staat in de wielbasis/tafel dan lukt dat je niet door er tegenaan te leunen. Ik heb een Kamado Joe classic 3 met wielbasis (dus niet de stand alone) en geloof me, om dat kreng te verplaatsen moet ik mijn gewicht in de strijd gooien. Ja, over drempels ben ik licht angstig want hij/zij is topzwaar. Het lukt in je eentje maar qua gewicht wil je dat liever met zijn 2en doen (ongeacht of er een drempel zit, ze zijn gewoon loei en loeizwaar: 100+ kilo).

Een Kamado of een summit zijn andere bbqs. Beide goed, maar anders. Ik ben zelf van een weber master touch geswitcht naar een Kamado (pizza’s lukten niet op de weber) maar dat had net zo goed naar een summit gekund (oké, halve maan roosters waren doorslaggevend dus geen weber).

Maar goed: jij hebt een pizza oven en een goede weber voor fast. Je wilt voor slow iets, wat kan op een weber maar niet ideaal is. Wat wil je op slow doen? Als het ribs/brisket oid is, waarom dan geen smoker ipv een Kamado/summit? Een Kamado/summit is een alleskunner die alles bijna net zo goed kan als specialisatie apparatuur. (Niets ten nadele van Kamado/summit, het is echt knap dat ze alles goed kunnen.)

Te lang: geen zin om te lezen:
Wat wil je bereiken als je al zoveel hebt? Wil je het gat opvullen of een alleskunner (Kamado/summit)?
Als je een gatopvuller wilt, haal dan een smoker, anders doe alles de deur uit en een summit/kamado.
 
Hoe wou je een Kamado laten vallen? Ja dan breekt ie. Maar je echt je best doen om hem te laten vallen hoor. Als je de weber te lijf gaat met een hamer is ie ook kapot… Van 10 hoog valt ook een weber kapot.

Ik moet eerlijk bekennen dat een Kamado laten vallen ook mijn angst was, maar als ie stevig staat in de wielbasis/tafel dan lukt dat je niet door er tegenaan te leunen. Ik heb een Kamado Joe classic 3 met wielbasis (dus niet de stand alone) en geloof me, om dat kreng te verplaatsen moet ik mijn gewicht in de strijd gooien. Ja, over drempels ben ik licht angstig want hij/zij is topzwaar. Het lukt in je eentje maar qua gewicht wil je dat liever met zijn 2en doen (ongeacht of er een drempel zit, ze zijn gewoon loei en loeizwaar: 100+ kilo).

Een Kamado of een summit zijn andere bbqs. Beide goed, maar anders. Ik ben zelf van een weber master touch geswitcht naar een Kamado (pizza’s lukten niet op de weber) maar dat had net zo goed naar een summit gekund (oké, halve maan roosters waren doorslaggevend dus geen weber).

Maar goed: jij hebt een pizza oven en een goede weber voor fast. Je wilt voor slow iets, wat kan op een weber maar niet ideaal is. Wat wil je op slow doen? Als het ribs/brisket oid is, waarom dan geen smoker ipv een Kamado/summit? Een Kamado/summit is een alleskunner die alles bijna net zo goed kan als specialisatie apparatuur. (Niets ten nadele van Kamado/summit, het is echt knap dat ze alles goed kunnen.)

Te lang: geen zin om te lezen:
Wat wil je bereiken als je al zoveel hebt? Wil je het gat opvullen of een alleskunner (Kamado/summit)?
Als je een gatopvuller wilt, haal dan een smoker, anders doe alles de deur uit en een summit/kamado.

Mooie reactie, geeft weer eens wat om over na te denken. De weber die ik nu heb is na een kleine 20 jaar wel een keer aan vervanging toe eerlijk gezegd.

Als ik er goed naar kijk verwacht ik dat de aanvulling ook direct een vervanger zal worden van de weber. De kans dat ik die naast de Kamado ga gebruiken is erg klein.

Ik wil er naast de normale BBQ ook een lekkere kipfilet of zalmzijde op roken. En een keer lang en slow is ook gewoon erg leuk. En om nu drie dingen in de tuin te zetten dat wordt wel wat lastig

Mbt vallen ben ik het wel met je eens. Mijn Weber is in 20 jaar niet gevallen.

Nogmaals bedankt voor je uitgebreide reactie.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooie reactie, geeft weer eens wat om over na te denken. De weber die ik nu heb is na een kleine 20 jaar wel een keer aan vervanging toe eerlijk gezegd.

Als ik er goed naar kijk verwacht ik dat de aanvulling ook direct een vervanger zal worden van de weber. De kans dat ik die naast de Kamado ga gebruiken is erg klein.

Ik wil er naast de normale BBQ ook een lekkere kipfilet of zalmzijde op roken. En een keer lang en slow is ook gewoon erg leuk. En om nu drie dingen in de tuin te zetten dat wordt wel wat lastig

Mbt vallen ben ik het wel met je eens. Mijn Weber is in 20 jaar niet gevallen.

Nogmaals bedankt voor je uitgebreide reactie.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Zeker lastig om meerdere dingen in de tuin te hebben. Ik had plek voor 1, dan is het redelijk makkelijk. Maar tussen een Kamado variant en de weber summit is het echt moeilijk kiezen. Beide kunnen alles redelijk goed, maar ze zijn net anders.

Wat wil je? Een Kamado duurt langer voordat ie op temperatuur is, en als je even niet oplet en komt te hoog dan zakt ie langzamer in temperatuur. Dat laatste is ook een plus in stabiliteit. Zonder de summit geprobeerd te hebben, denk ik dat een Kamado en summit allebei goed zijn. Er gaan verhalen dat een summit minder efficiënt is en daardoor schonere rook bij roken zou moeten geven. Maar als je een Kamado veel open hebt bij de topvent en onder knijpt zou je ook veel warmte kwijtraken en dus meer moeten verbranden. Oftewel, met zowel de summit als een Kamado ligt het aan de gebruiker en beide zijn goed. Kijk vooral welke je fijn vindt en wat je handig lijkt.
 
Gisteren maar eens wezen kijken maar wat is de Weber een mooie Kamado. Groot, doordacht en ziet er netjes uit. Mijn keuze is op de Weber gevallen. Redenen voor mij om voor Weber te kiezen
  • Zeer goede ervaringen met het merk;
  • Veel accessoires die je kan bij bestellen;
  • Ik kan mijn huidige GBS systeem meenemen;
  • Ook gewoon goed als BBQ te gebruiken;
  • Uiterlijk, goed schoon te houden;
  • Ik lees er veel positieve verhalen over op het forum;
 
Gisteren maar eens wezen kijken maar wat is de Weber een mooie Kamado. Groot, doordacht en ziet er netjes uit. Mijn keuze is op de Weber gevallen. Redenen voor mij om voor Weber te kiezen
  • Zeer goede ervaringen met het merk;
  • Veel accessoires die je kan bij bestellen;
  • Ik kan mijn huidige GBS systeem meenemen;
  • Ook gewoon goed als BBQ te gebruiken;
  • Uiterlijk, goed schoon te houden;
  • Ik lees er veel positieve verhalen over op het forum;
Heel veel plezier ermee!
 
Daar ga je geen spijt van krijgen! Veel plezier en we zien graag de rapportages verschijnen!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan