BasBQ
Beef en Steak

Kettle Joe - Buikribbels

Squenzy

Stoker
Berichten
363
Gisteren was het tijd voor buikribbels op de Q. Een maatje kwam eten en Ajax kijken dus daar hoort comfortfood bij. Gekozen voor de 321 methode op 120 graden en daarbij de eerste keer de sloroller gebruikt. Blokje hickory erbij en roken maar 💨!

De rib ingesmeerd met milde mosterd en een pork rub. Na 2 uur de monsterrib van de Q gehaald en ingepakt met bruine basterdsuiker, bbq saus en appelsap. Toen de Q weer op voor nog 1,5 uur in t folie. Toen ik vervolgens buitenkwam schrok ik me kapot 😰 de Q was bijna uitgegaan. De Kettle Joe jast er veel Dammers brandstof doorheen. Misschien volgende x wat hardere houtskool soort proberen met L&S. Na de Q te hebben voorzien van nieuwe brandstof was het tijd om af te lakken. Dit gewoon gedaan met het sap uit de folie want dat rook zo mega chill, jam jam. Na 3x aflakken om de 6/7 minuten was het etenstijd. Ze waren perfect. Geen fall of the bone (ik houd niet van snotribbels) maar wel een schoon botje maar toch die lekkere sparerib bite. Waren heerlijke ribben (van de Makro, niet verwacht) voor een heel zacht prijsje van 35€ voor 5 kg. De ribben waren heerlijk en Ajax heeft de punten weer binnen. Prima avondje zo!

Tot de volgende keer!

507898C5-8CC1-49DB-9537-1481BD327B7B.jpeg


A0C8EA8D-DAE3-4571-B469-4027ECB6A6A2.jpeg


2F50F77E-F667-4050-9E3F-C02626BB1FD8.jpeg


41F6E77E-5210-4D3A-A364-6734FF3AB6FD.jpeg
 

Bart1978

Stoker
 
 
 
Berichten
350
Mooi verslag, ziet er inderdaad geweldig uit!

Verstuurd vanaf mijn SM-N770F met Tapatalk
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
820
Ziet er goed uit.
Hier ook al weer een heel aantal keer goede ervaring met de ribben van de Makro. Zijn eigenlijk gewoon goed.
Met Ajax heb ik dan weer wat minder maar smaken verschillen ;)
 

Squenzy

Stoker
Berichten
363
Ziet er goed uit.
Hier ook al weer een heel aantal keer goede ervaring met de ribben van de Makro. Zijn eigenlijk gewoon goed.
Met Ajax heb ik dan weer wat minder maar smaken verschillen ;)
Haha mooi cluppie hoor 🤩🤩😂
 

Zwientie

Pitmaster
 
 
Berichten
537
Beste ribbels zeg! Heb geen pasje vd makro. Maar binnenkort de hanos eens weer bezoeken.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.333
Ik ben ook al een paar keer tegen een bijna lege kolenmand aangelopen. Maar er gaat niet zo gek veel in en het is geen kamado natuurlijk :D
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.625
Mooie ribs. Had best ff mee willen pro3ven.
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
820
Ik ben ook al een paar keer tegen een bijna lege kolenmand aangelopen. Maar er gaat niet zo gek veel in en het is geen kamado natuurlijk :D
Jij kan het vergelijk maken in verbruik maar is dat hoger als bij de Summit?
En is dat dan het effect van de dubbelwandige deksel?
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.333
In de summit stook ik ecobrasa. Dat moet il voor de kettle joe ook maar eens testen 😁
 

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
820
In de summit stook ik ecobrasa. Dat moet il voor de kettle joe ook maar eens testen
En dan ook een keertje houtskool in de Summit ?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.333

Cherrywood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
820
Ik gebruik, tot nu toe, alleen houtskool in de Summit. Beetje gemak zucht maar gaat prima.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 

Pascal

Pitmaster
 
 
 
Berichten
826
Lekkere ribbeltjes
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.242
Mooie ribs zien er goed uit. Moet deze echte spareribs nog eens zien te scoren. Zo blijven je mate iig wel bij jou de boel opmaken 😎
 

Squenzy

Stoker
Berichten
363
Mooie ribs zien er goed uit. Moet deze echte spareribs nog eens zien te scoren. Zo blijven je mate iig wel bij jou de boel opmaken 😎
Ja is echt top en betaalbaar zo. Aanrader Bram!
 
Bovenaan Onderaan