BasBQ
Beef en Steak

Ketjap op de bbq?..

3

3x10

Gast
Ga zo dadelijk wat kleine kippepootjes op de smokey joe doen. Zijn al gekruid, echter voeg ik graag nog wat knoflook,sambal en ketjap toe.
Het probleem met ketjap is echter dat ze dan zo snel verbranden. Is hier wat op te bedenken?
En wat houtsnippers tussen de kolen of niet? :-\
 
Indirect laten garen en voor een bruin velletje kort boven de kolen
 
Indirect +1

En ja, klein beetje rookhout is lekker.
 
Zie de foto's graag verschijnen!! :p ;)
 
Zoute ketjap gebruiken? Of verbrand dat ook?
 
ik ga dit draadje even verplaatsen naar de rook kamer.

want????????
receptendeel is voor recepten  ;) :)
 
Misschien lichte sojasaus, zit minder suiker in
 
sojasaus of de meer stroperige ketjap heeft een vrij stevige smaak. Daarom marineer ik er niet mee, maar smeer ik het pas na garing op het product.
Voor sat? werkt dat uitstekend met ketjap van ABC of Bango. Te koop bij de betere toko.
 
ShuttleX zei:
Zoute ketjap gebruiken? Of verbrand dat ook?
Zoute ketjap bestaat niet! :p
Ketjap is per definitie zoet, anders is het geen ketjap.

Zoute sojasaus bestaat wel en daar kan je de Chinese of de kwalitatief betere Japanse variant (Kikkoman) voor gebruiken.

MAAR.....als een recept om ketjap vraagt kan je dit niet zo maar vervangen door sojasaus, want dat geeft dus een heel andere smaak.

Ketjap is prima op de BBQ te doen, maar dan zoals gezegd indirect en eventjes direct. Satehmarinade bevat ook ketjap en zo lang je de Q niet boven de 200 graden opstookt kan je onder toezicht en regelmatig draaien prima direct je vlees grillen. Alleen zorgen dat je vlees niet te dik is en anders dus zoals al gezegd een deel van de tijd indirect.

In dit geval van kippenpootjes zou ik dus zelf eerst indirect doen totdat het gaar is (kerntemperatuur dus meten) en daarna nog even rondom direct. Gaat perfect!
 
ShuttleX zei:
structor zei:
ShuttleX zei:
Zoute ketjap gebruiken? Of verbrand dat ook?
Oei ik voel een correctie aankomen  ???

Dominique kom der maar in...

Ik ga al in de hoek staan...

DanBras zei:
ShuttleX zei:
Zoute ketjap gebruiken? Of verbrand dat ook?
Zoute ketjap bestaat niet! :p
Ketjap is per definitie zoet, anders is het geen ketjap.

Zoute sojasaus bestaat wel en daar kan je de Chinese of de kwalitatief betere Japanse variant (Kikkoman) voor gebruiken.

Daar heb ik mijn secondant al! Ik had het niet beter kunnen zeggen ;)
 
Dat was lekker zeg....  :p. Foto's onder high & fast... Of moeten ze eigenlijk onder low en slow  :-\

Dank voor alle tips !
 
Dominique zei:
ShuttleX zei:
structor zei:
ShuttleX zei:
Zoute ketjap gebruiken? Of verbrand dat ook?
Oei ik voel een correctie aankomen  ???

Dominique kom der maar in...

Ik ga al in de hoek staan...

DanBras zei:
ShuttleX zei:
Zoute ketjap gebruiken? Of verbrand dat ook?
Zoute ketjap bestaat niet! :p
Ketjap is per definitie zoet, anders is het geen ketjap.

Zoute sojasaus bestaat wel en daar kan je de Chinese of de kwalitatief betere Japanse variant (Kikkoman) voor gebruiken.

Daar heb ik mijn secondant al! Ik had het niet beter kunnen zeggen ;)
Hahaha
 
Dominique zei:
]Daar heb ik mijn secondant al! Ik had het niet beter kunnen zeggen ;)
Haha.... ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan