- Berichten
- 549
Voor het eerst verschillende gangen op de BBQ gemaakt. Een goeie voorbereiding is dan wel aangenaam. Gekozen voor high&fast gerechten, zodat ik zeker ook veel bij de gasten kon tafelen. Ik hou wel van een thema bij een etentje; gekozen voor "Uit de zee". (1 van de gasten eet enkel kip en vis)
Volgorde heb ik bepaald a.d.h.v. de bereidingstemperaturen: van laag naar hoog.
1. Ouderwetse garnalencocktail met vers gepelde noordzeegarnalen en cocktailsaus van het huis
-》Met 2 personen 2 kilo garnalen pellen wat onderschat. Toch 2,5u bezig geweest. Maar wel zoveel lekkerder dan reeds gepelde. En een flinke scheut whisky in de cocktailsaus maakt dit simpele gerechtje af.
2. Op cederhouten plankje gerookte zalmfilet op bedje van zoetzure komkommerslierten
-》Verse gember, look en jeneverbessen mee laten koken in de azijn met suiker. De zalm tot 47°C kerntemperatuur gebracht. Nog net een beetje glazig. Heerlijk...
3. Mosselen met kruidenboter in de Dutch Oven met gegrilde lookciabatta
-》Ondertussen een classic ten huize Diesel. Een half rolletje kruidenboter in een vuurhete Dutch Oven. Gesnipperde ui en look kort erbij. Dan de gekuiste mosselen erbij, zonder extra kookvocht erbij te voegen. Op 2 minuutjes zijn ze klaar.
4. Pittig gemarineerde tijgergamba en op een rozemarijntakje gespieste Sint-jacobsvrucht omwikkeld met Gandaham
-》De coquilles even gemarineerd in basilicumolie met citroensap. Gehalveerde plak Gandaham er rond (voor de niet-vegetariërs), vastgeprikt met takje rozemarijn. Kort aanschroeien op vuurhete speksteen. De gegrilde tijgergamba's paar uurtjes gemarineerd in olijfolie met pezo, look, gerookte paprika en chilivlokken.
5. Pizza met tonijn, kappertjes, rode ui en wat sriracha
-》Waarom geen foto van dit gerecht? Er ging niets meer bij, dus simpelweg niet gemaakt... Iedereen was voldaan.
Weinig foto's van op de bbq gemaakt. Toch best een drukke avond...
Volgorde heb ik bepaald a.d.h.v. de bereidingstemperaturen: van laag naar hoog.
1. Ouderwetse garnalencocktail met vers gepelde noordzeegarnalen en cocktailsaus van het huis

-》Met 2 personen 2 kilo garnalen pellen wat onderschat. Toch 2,5u bezig geweest. Maar wel zoveel lekkerder dan reeds gepelde. En een flinke scheut whisky in de cocktailsaus maakt dit simpele gerechtje af.
2. Op cederhouten plankje gerookte zalmfilet op bedje van zoetzure komkommerslierten

-》Verse gember, look en jeneverbessen mee laten koken in de azijn met suiker. De zalm tot 47°C kerntemperatuur gebracht. Nog net een beetje glazig. Heerlijk...
3. Mosselen met kruidenboter in de Dutch Oven met gegrilde lookciabatta

-》Ondertussen een classic ten huize Diesel. Een half rolletje kruidenboter in een vuurhete Dutch Oven. Gesnipperde ui en look kort erbij. Dan de gekuiste mosselen erbij, zonder extra kookvocht erbij te voegen. Op 2 minuutjes zijn ze klaar.
4. Pittig gemarineerde tijgergamba en op een rozemarijntakje gespieste Sint-jacobsvrucht omwikkeld met Gandaham


-》De coquilles even gemarineerd in basilicumolie met citroensap. Gehalveerde plak Gandaham er rond (voor de niet-vegetariërs), vastgeprikt met takje rozemarijn. Kort aanschroeien op vuurhete speksteen. De gegrilde tijgergamba's paar uurtjes gemarineerd in olijfolie met pezo, look, gerookte paprika en chilivlokken.
5. Pizza met tonijn, kappertjes, rode ui en wat sriracha
-》Waarom geen foto van dit gerecht? Er ging niets meer bij, dus simpelweg niet gemaakt... Iedereen was voldaan.
Weinig foto's van op de bbq gemaakt. Toch best een drukke avond...


Laatst bewerkt: