BasBQ
Beef en Steak

Kerstavond - 3 gangen

 
 
 
 

Laurens

Pitmaster
Berichten
898
Kerstavond thuis met het gezin, dat betekent een avondje heerlijk eten en drinken.

Vooraf een beef tataki met ponzusaus. De kogelbiefstuk lichtjes bestreken met seasamolie en voorzien van sesamzaadjes. De temperatuur van de Q flink opgestookt en 2x 20-30 seconden op het hete gietijzer. Dit ging zo snel dat ik hiervan geen foto op de Q heb. Geserveerd op een bedje van sla.

554954DD-7A6C-4A73-A375-FF5E90379F1F.jpeg
DF615ECA-248C-4F56-B2CD-1F62CE25A6FB.jpeg

4953D948-FC20-4EBA-AAC4-6B5631674FB9.jpeg

18E73B4D-6AD9-4CD1-9A86-B2DDF13D2152.jpeg


Het hoofdgerecht was varkenshaas met mosterdsaus, bacon en pistache. Het recept heeft Ewald hier op het forum geplaatst.
De varkenshaas werd begeleid door haricots verts in spek en aardappelsterretjes.
A607BE9E-A3C1-4E74-B202-4DEA29EE43CD.jpeg
F43F4D5F-7485-493E-A624-25B1C3B01D49.jpeg


Als nagerecht bastogneparfait met karamelsaus. Niet echt het gezondste nagerecht, maar dat mag wel met kerst.

FBABA50C-B654-41CF-8A3A-F6D4FDC9F090.jpeg
29B087E8-F1A8-421A-9568-0FADE48FA64C.jpeg


Dit alles werd begeleid door een mooie Portugees uit Lissabon, uit 2013.

21437278-17B7-4469-A2CE-DEA6B994CF9F.jpeg


We hebben weer heerlijk getafeld 😁
 
Dat ziet er allemaal goed uit!
Je hebt je gezin goed verwend zo.
 
Lekker Laurens.
Mooi maaltje.

Flesje wijn zal vast dezelfde avond opgegaan zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan